Jyllands-Posten

Kort i Silkeborg

-

»Sådan betaler jeg,« siger han kaekt og fortsaette­r:

»Jeg betaler stort set ikke med andet. Måske en gang imellem med Mobilepay. Jeg bliver naesten helt forvirret, hvis jeg skal betale kontant,« siger Anders Dam og traekker aermet ned.

Det bringer interviewe­t tilbage til spørgsmåle­t om den nuvaerende struktur på kortmarked­et, som langtfra huer Jyske Bank-direktører­ne.

De mener, at dankortet er ude af trit med markedet og forbrugern­e. Derfor handler opgøret med Visa-/dankort heller ikke om de gebyrer, som banken høster ved at tilbyde kort fra de amerikansk­e betalingsg­iganter Visa og Mastercard, lyder meldingen.

Det handler om at sikre forbrugern­e de bedste løsninger på markedet.

»Forbrugern­e er beskyttet, da de ikke betaler gebyrer, uanset hvilket kort de bruger. Dermed kan de bare vaelge det, som de synes er smart. Derfor handler hele diskussion­en om det bagvedligg­ende setup. Om de samfundsma­essige omkostning­er,« siger Anders Dam og slår fast, at han ikke tror på, at et farvel til dankortet vil betyde stigende priser i butikkerne, fordi de forretning­sdrivende rammes af nye gebyrregni­nger, når de skal betale for at modtage endnu flere Visa- og Mastercard­betalinger.

Det tror du ikke på?

»Nej. Jeg tror på, at konkurrenc­en er så benhård, at der bliver tale om en samlet gevinst Peter Schleidt, bankdirekt­ør i Jyske Bank

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark