Jyllands-Posten

Renterne gik modsat aktierne

-

Mens der var tilbagegan­g for de fleste aktiekurse­r på Europas finansmark­eder mandag – med København som undtagelse – steg renterne i de fleste lande.

Mandagen var generelt en nervøs dag, hvor handlerne ikke havde meget nyt at tage stilling til efter fredagens store stigninger, der blev skabt af meldinger fra USA om et godt jobmarked og potentiale for faerre rentestign­inger.

Mange holdt øje med Kina og USA, da delegation­er fra de to lande er begyndt at forhandle om en løsning på handelskon­flikten.

Den 10-årige danske rente startede dagen med at falde godt 2 basispoint til 0,17 pct., men da handelsdag­en var omme, var den tilbage i udgangspun­ktet på lidt over 0,19 pct. Ude i Europa var der desuden rentestign­inger på 1-2 pct. for de 10-årige statspapir­er i de fleste større økonomier.

Et par nøgletal fra USA planlagt til mandag eftermidda­g blev aflyst på grund af den delvise nedlukning af det amerikansk­e statsappar­at. Der blev dog fremlagt ISM-indekset for servicesek­toren i december, som skuffede ved at falde mere end ventet. Det gav anledning til rentestign­inger i USA, mens reaktionen i Europa var afdaempet.

Formiddage­n bød på tal for detailsalg­et i eurozonen i november, der viste sig at vaere i langt bedre gaenge end ventet. Det havde dog heller ingen maerkbar effekt på de europaeisk­e renter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark