Jyllands-Posten

Reden er delvist genåbnet efter voldsomt haervaerk

Det kreative vaerksted er genåbnet i dagtimerne, men Redens nattilbud åbner først i naeste uge, oplyser lederen af Reden i Sjaellands­gade. Vaerestede­t blev nytårsnat totalt raseret af ukendte gerningsma­end.

- JØRGEN RYE

Vaerestede­t Reden i Sjaellands­gade i Aarhus er mandag delvist genåbnet, efter at huset nytårsnat blev totalt raseret af ukendte gerningsma­end.

Det oplyser Anders Sørensen, leder af Reden i Aarhus:

»Vi har haft en taksator inde og er nu blevet frigivet til oprydning, så det er vi i gang med. Vi har fra mandag åbnet for vores kreative vaerksted kl. 10-16, og så skal vi have skadeservi­ce til at lave en fugttest på hele huset,« siger lederen.

Brugerne af Reden er primaert udsatte kvinder fra misbrugs- og prostituti­onsområdet, og der er typisk 1520 brugere om dagen og omkring 10 brugere om natten. På grund af skaderne er nattilbudd­et endnu ikke åbnet, men det sker formentlig i naeste uge:

»Vi regner med, at Natreden åbner i løbet af naeste uge med nogle pladser, så vi efterhånde­n kan have et akut beredskab kørende,« siger Anders Sørensen.

Indbruddet og haervaerke­t nytårsnat var så voldsomt, at en hel masse inventar er ødelagt, og dertil er halvdelen af huset ødelagt af vandskader, da gerningsma­endene også havde taendt for en brandslang­e og pumpet flere tusind liter vand ud i lokalerne. Det har givet store skader på gulv og loft, som nu skal undersøges og udbedres, men der bliver ikke tale om at flytte Reden til andre lokaler.

»Det kan ikke lade sig gøre, for al vores sikkerhed og vores alarmsyste­mer er indrettet til dette hus, så det er her, vi skal vaere. Derfor handler det nu om hurtigst muligt at få huset i orden igen,« siger Anders Sørensen.

Han kender ikke gerningsma­endene til haervaerke­t, men håber på en snarlig opklaring.

»Vi har givet politiet nogle spor og alle de meldinger, der er kommet ind, og så håber vi, at politiet kan opklare sagen, så vi kan få lidt ro i maven igen ved at vide, hvem vi ikke skal lege med, og hvem vi godt kan lege med,« siger Anders Sørensen.

Hos Østjylland­s Politi oplyser presseafde­lingen, at der ikke er nyt i sagen om indbruddet og haervaerke­t i Reden, som fortsat efterforsk­es.

Af hensyn til brugergrup­perne i huset har Reden ikke overvågnin­gskameraer i huset. Reden har normalt åbent alle dage året rundt, men valgte i år at holde lukket nytårsafte­n for i stedet at bruge ekstra ressourcer i juletiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark