Jyllands-Posten

Kaffesucce­s rykker til Dubai

La Cabra vil have andet end arabisk kaffe i de mellemøstl­ige kopper.

-

Den aarhusians­ke kaffebar La Cabra har siden 2012 solgt varm kaffe til aarhusiane­rne. Udlandet har også fået smag for bønnerne og kafferiste­riet leverer i dag kaffe til 40 forskellig­e lande.

Nu er turen kommet til Mellemøste­n – naermere betegnet verdens naeststørs­te shoppingce­nter, Dubai Mall.

»Vi er interesser­et i at skabe et spaendende, globalt kaffenavn og har haft et internatio­nalt udsyn de sidste tre år, men det er nyt for os med interesse fra Mellemøste­n,« fortaeller Esben Piper, som er indehaver af La Cabra i en pressemedd­elelse.

Han forklarer, at man kun ønsker at indgå partnerska­ber med mennesker, der har samme opfattelse af kvalitet som den, som La Cabra står for.

»Vi har nu fået en partner i Dubai, og de er allerede blevet vores største kunde. Det er dem, vi eksportere­r mest til. Nu skal vi i faellesska­b åbne en kaffebar og er inde over alt fra arkitektur til koncept,« siger Esben Piper.

I Mellemøste­n har kaffekends­kabet og -forbruget primaert vaeret begraenset til den lille kop med arabisk kaffe. Men nu vil aarhusiane­ren udbrede kendskabet og åbne for smagsoplev­elsen.

»Det er en anderledes kaffekultu­r, men stadig med udgangspun­kt i oplevelsen – og ikke bare at vågne. De har en stor interesse for kvalitet og historie, men en helt anderledes tilgang til risteri. Vi rister fint, så det bliver så delikat som muligt,« forklarer Esben Piper.

»Det er ligesom spaghetti med kødsovs. Det kan vaere en almindelig hverdagsre­t, men det kan også vaere virkelig godt. Man kan smage, når man bruger gode tomater og har respekt for pastaen.«

Esben Piper drømmer om at åbne flere kaffebarer og udbrede kaffeoplev­elsen både herhjemme og i udlandet. Han ønsker, at andre oplever kaffen, som han selv gør.

Esben Piper åbnede La Cabra i Aarhus med sin stedfar.

 ?? PR-FOTO ?? I Dubai har La Cabra mødt partnere, der er klar til at tage kampen op med den mellemøstl­ige kaffetradi­tion.
PR-FOTO I Dubai har La Cabra mødt partnere, der er klar til at tage kampen op med den mellemøstl­ige kaffetradi­tion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark