Jyllands-Posten

Ny kulturklub vil vaere et moderne forsamling­shus

Klubben tilbyder dette forår både dans, jazz, kunst og ny klassisk musik. Medlemmern­e får hver gang en forklaring på det, de skal opleve.

- BENTE TAHMASBI HANSEN

Aarhus Jazz Orchestra vil gerne hjaelpe det nysgerrige kulturpubl­ikum på vej og har sammen med Bora Bora, Kunsthal Aarhus og Århus Sinfoniett­a lavet en klub.

I den får man forud for en koncert, en udstilling eller en dansefores­tilling en introdukti­on til det, man skal opleve.

»Vi vil gerne tage folk lidt i hånden og introducer­e dem til vaerkerne. Jeg er for eksempel ikke selv så god til at gå til dansefores­tillinger og vil få noget mere ud af dem, hvis jeg hører om tankerne bag,« siger Dorthe Andersen, der er orkesterch­ef i Aarhus Jazz Orchestra.

Det første arrangemen­t er ”Songs to the Green Land”, som opføres af Aarhus Jazz Orchestra, to gaestesoli­ster og Det Grønlandsk­e Hus’ kor, Aningaaq.

»I klubben er der plads til 25 medlemmer, som må tage en ledsager med, og vi håber at medlemmern­e vil danne et netvaerk, efterhånde­n som de møder hinanden igen og igen hen over foråret. De kan dele deres oplevelser med hinanden. Og vi kan stille dem spørgsmål og på den måde blive klogere på deres behov,« uddyber Dorthe Andersen.

»Det kunne vaere sjovt at gå på opdagelse i det, kultur gør ved mennesker, i denne klub. Den er et bud på det moderne forsamling­shus, hvor mennesker i faellesska­b kan forundres, begejstres eller blive provokeret,« siger orkesterle­deren.

Hun håber, at klubben får succes og at flere kulturinst­itutioner vil vaere med.

Klubben mødes fire gange i løbet af foråret 2019 for sammen at opleve en koncert, en dansefores­tilling, en kunstudsti­lling og en bonuskonce­rt. Første gang er den 23. februar i Symfonisk Sal i musikhuset, hvor ”Songs to the Green Land” opføres.

 ?? ARKIVFOTO: HELLE ARENSBAK ?? Leder af Aarhus Jazz Orchestra, Dorthe Andersen.
ARKIVFOTO: HELLE ARENSBAK Leder af Aarhus Jazz Orchestra, Dorthe Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark