Jyllands-Posten

Ekspolitik­er Per Zeidler tiltalt i sag om

-

Østjylland­s Politi har rejst tiltale mod den tidligere lokalpolit­iker Per Zeidler. Han har vaeret sigtet for rufferi siden kommunalva­lget i 2017.

Zeidlers advokat, Henrik Garlik Jensen, bekraefter over for Ritzau, at der er rejst tiltale i sagen. Han vil dog ikke gå i detaljer med, hvad tiltalen går ud på.

»Jeg kan bekraefte, at der er rejst tiltale og oplyse, at min klient naegter sig skyldig,« siger Henrik Garlik Jensen.

Detaljerne i sagen fremgår af sagens anklageskr­ift. Det har Ritzau søgt aktindsigt i hos Østjylland­s Politi, men det er endnu ikke modtaget.

Per Zeidlers politiske karriere kollapsede op til kommunalva­lget i efteråret 2017. Det kulminered­e, da Aarhus Stiftstide­nde afdaekkede hans indblandin­g i såkaldte gangbang-arrangemen­ter.

I første omgang var problemet, at Zeidler skulkede fra et møde i Syddjurs Kommunes familieudv­alg for at tage til gangbang i et forsamling­shus i landsbyen Ammitsbøl naer Vejle.

Siden blev sagen meldt til Østjylland­s Politi, og Per Zeidler blev sigtet for rufferi.

Det samme gjorde en anden mand - også han er ifølge Ritzaus oplysninge­r tiltalt i sagen.

Syddjurs-politiker naegter sig skyldig, oplyser hans advokat. Anklageskr­iftet mod Per Zeidler er endnu ikke offentligg­jort. I første omgang var problemet, at Zeidler skulkede fra et møde i Syddjurs Kommunes familieudv­alg for at tage til gangbang i et forsamling­shus.

Listen nedlagt

Sagen fik under valgkampen Per Zeidler til at nedlaegge sit kandidatur. Også hans liste, Social Liberal Borgerlist­e, blev opløst.

Stemmesedl­erne var dog allerede trykt, og da der var valg den 21. november fik Per

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark