Jyllands-Posten

AGF’s nye stopper rager godt op

Frederik Tingager, ny mand i klubben, er ikke nervøs for konkurrenc­en i AGF, som nu har fire midterfors­varere til to positioner.

- JESPER ENGMANN

Med 198 cm i højden og størrelse 45 i fodboldstø­vler kommer Frederik Tingager både til at rage op og stikke ud i AGF. Mandag havde den tidligere OB’er første arbejdsdag i AGF, som har hentet ham fra Eintracht Braunschwe­ig, der var røget ind i den tredjebeds­te liga.

I AGF kommer han primaert til at konkurrere med Niklas Backman, Pierre Kanstrup og Jesper Juelsgård om spilletid i Superligae­n, tre garvede typer.

»Jeg lader mig overhovede­t ikke afskraekke af rivaliseri­ngen i AGF. I Eintracht var der landsholds­spillere, også i OB var der hård konkurrenc­e. Det er kun motiverend­e. Man skal hele tiden vaere på dupperne. Jeg føler, at jeg har kvaliteter­ne til at spille. Hvis jeg ikke mente, jeg kunne bidrage, var jeg ikke taget til AGF. Klubben har kvalitet til at spille i topseks. Uden tvivl,« siger Frederik Tingager.

Gennembrud i OB

Frederik Tingager slog igennem i Superligae­n i OB, som fik øje på ham i andendivis­ionsklubbe­n Holbaek. I løbet af et par gode saesoner markerede Frederik Tingager sig så meget, at Eintracht Braunschwe­ig ansatte ham i januar sidste år.

Klubben spillede i den naestbedst­e tyske liga, men endte med at rykke ned.

»Da Eintracht rykkede ned fra 2. Bundesliga, kom Henrik Pedersen til som traener, og så tog jeg chancen og blev. Men han blev desvaerre fyret, og så meddelte jeg klubben, at jeg gerne ville prøve noget andet. Det betød, at jeg så ikke spillede i de naeste tre måneder i efteråret,« siger Frederik Tingager.

Egentlig ville han gerne have fortsat sin karriere i udlandet. Og der var også flere tilbud at vaelge imellem.

»Men det vigtigste for mig var at finde en klub, som virkelig troede på mig. Og når man ikke har spillet i tre måneder, så skal man ind og bevise sig selv. Jeg har ikke råd til at sidde på baenken i seks måneder. Derfor valgte jeg at tage til AGF for at få gang i karrieren igen, få spilleglae­den tilbage. Konkurrenc­en i AGF er hård. Der skal vaere kamp om pladserne. Man skal ikke tro, at man skal spille hver gang. Det er generelt en staerk trup. Den bedste mand må spille, og det bestemmer traeneren. Jeg skal arbejde hårdt hver eneste dag, og man skal ikke brokke sig over det, hvis man ikke spiller,« siger han.

AGF-traener David Nielsen har fulgt Frederik Tingager i mange saesoner.

»Jeg har set ham, da han spillede i Holbaek, og så holdt vi også øje med ham i OB. Han er dygtig. Der er ingen tvivl om, at han har potentiale til at blive en lederfigur i forsvaret. Han har en god alder og en god ballast. Men det er op til ham at vise det,« siger David Nielsen.

Fire om to pladser

Nu har AGF fire stoppere, skal nogen af dem videre?

»En af vores store udfordring­er i efteråret var, at vi ikke havde nok konkurrenc­e. Det har vi gjort noget ved nu. Vi skal have en stor trup, vi skal have spillere, der er utilfredse. Vi kan ikke efterlade os selv i den position, vi var i. Vi var lidt uheldige med skader. Men vi må ikke vaere sårbare. Vi skal have garderinge­r på alle positioner. Vi har nu fire etablerede midterfors­varere og unge Sebastian Hausner til at supplere,« siger David Nielsen.

Mandag mødte de tre nye AGF’ere ind til første arbejdsdag: Frederik Tinger, højre back Alexander Munksgaard hentet i FC Midtjyllan­d, og den polske målmand Kamil Grabara lejet i Liverpool.

»Vi har fået nye spillere ind, og vi har skabt dynamik. Det undlod vi i sommer for at holde truppen samlet. På grund af småskader og lidt uheld kunne vi ikke opretholde den konkurrenc­e, der er nødvendig for en klub af vores størrelse. Ingen af de nye er hentet ind som hverken reserver eller startere. De er hentet ind til en konkurrenc­esituation,« understreg­er AGF-traeneren.

Det store spørgsmål er, om AGF vil hente en angriber. I de sidste kampe i efteråret blev midtbanesl­ideren Jens Stage smidt op som målmager.

»Vi har Ryan Mmaee, og vi har Mustapha Bundu, der ikke har haft kontinuite­t i efteråret. André Riel var ude hele efteråret med skader. Og nu må vi se, hvad der kan lykkes for os. Jens Stage har gjort os en kaempe tjeneste ved at lave et stort stykke arbejde. Han er midtbanesp­iller, og han skulle pludselig stå til ansvar for, om vi scorede. Nu skal vi hjaelpe ham, så han kan få lov til at spille der, hvor han har størst potentiale,« siger David Nielsen.

 ?? RITZAU SCANPIX ?? Med 198 cm i højden rager Frederik Tingager op over de fleste på Fredensvan­g – også den svenske offensivsp­iller Tobias Sana.FOTO:
RITZAU SCANPIX Med 198 cm i højden rager Frederik Tingager op over de fleste på Fredensvan­g – også den svenske offensivsp­iller Tobias Sana.FOTO:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark