Jyllands-Posten

Regeringen­s opholdskra­v skal skrottes

-

Forestil dig, at du i mange år har betalt ind til en forsikring, fordi du vil sikre dig, hvis uheldet er ude. Pludselig meddeler forsikring­sselskabet dig, at nu har man aendret reglerne, og du derfor er udelukket fra at kunne bruge din forsikring flere år frem i tiden.

En sådan melding vil formentlig få de fleste op af stolen. Men det er ikke desto mindre, hvad regeringen og Dansk Folkeparti byder tusindvis af danskere, som er eller har vaeret bosat i udlandet inden for de seneste år. Regeringen har nemlig netop vedtaget et såkaldt opholdskra­v, som du skal opfylde for at kunne få dagpenge. Det betyder, at du skal have opholdt dig i Danmark i mindst syv af de seneste 12 år for at kunne få adgang til dagpenge.

Forleden fik jeg et brev fra en dansk statsborge­r, som altid har betalt sin skat, og som på femte år arbejder i Etiopien i et EUfinansie­ret projekt for en tysk organisati­on. Borgeren er 61 år, og han bliver af regeringen og DF med denne vedtagelse reelt dømt ude af Danmark for resten af sit arbejdsliv. Borgeren er oprørt og det med rette. Danske statsborge­re, som har betalt skat og bidrag til a-kassen hele livet og planlagt deres liv, i troen på at de havde en forsikring og rettighede­r, de bliver nu svigtet.

I S er vi enige i, at vi skal passe på vores velfaerdsy­delser. Men regeringen og Dansk Folkeparti rammer de helt forkerte mennesker. Det er desvaerre også endnu en undergravn­ing af vores dagpengesy­stem – og dermed af vores velfungere­nde danske flexicurit­ymodel, hvor fleksibili­tet og tryghed går hånd i hånd. Derfor skal det her laves om. Hvis Socialdemo­kratiet danner regering efter folketings­valget, vil vi saette os i spidsen for at aendre opholdskra­vet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark