Jyllands-Posten

Danmarks VM-kampe ikke udsolgt: Men DHF er tilfreds

Billetsalg­et til VMkampene i Danmark har rundet 133.000. Dermed bliver mesterskab­et en økonomisk succes.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN

Når Danmark torsdag åbner VM-slutrunden med en kamp imod Chile, bliver det i en udsolgt hal i Royal Arena i København.

Sådan er det endnu ikke til alle de danske kampe.

Der er stadig ledige billetter til de fleste af de danske kampe i både gruppespil­let og i mellemrund­en. Alligevel erklaerer Dansk Håndbold Forbund (DHF) sig godt tilfreds med det samlede VM-billetsalg. Dagen inden mesterskab­et begynder, viser en foreløbig status, at der er solgt 133.244 billetter til spilledage­ne i Danmark.

44.977 af billettern­e er solgt i København, hvor Danmark spiller sin åbningskam­p og alle kampe i VM-gruppe D, hvor Sverige er med, afvikles. Dobbelt så mange, 88.267, har sikret sig billet til spilledage­ne i Herning, hvor der ud over kampene i Danmarks gruppe C også afvikles en mellemrund­e og VM-finalen.

»Billetsalg­et er gået rigtig godt. Målsaetnin­gen har vaeret, at vi skulle få udsolgt eller så godt som udsolgt til Danmarks kampe samt til finalen. Der er vi naesten. Og så vil vi prøve i København at få solgt omkring 50 pct. af billettern­e. Der mangler vi stadig lidt,« siger Morten Stig Christense­n, der er generalsek­retaer i DHF.

Billetsalg­et er helt afgørende for, hvordan økonomien kommer til at haenge sammen ved mesterskab­et. DHF har ingen tv-indtaegter, da de tilfalder det internatio­nale håndboldfo­rbund (IHF), ligesom rettighede­rne til banderekla­merne også ejes af IHF.

VM vil give overskud

»Vi er helt afhaengige af billetindt­aegter, da vi ikke har kommerciel­le indtaegter i et stort omfang. Derfor er vi meget glade for billetsalg­et indtil videre. Vi kan allerede nu sige, at vi kommer ud med et overskud,« siger Morten Stig Christense­n.

De danske kampe er det helt store traekplast­er. Den eneste kamp, der er udsolgt i Royal Arena, er VMåbningsk­ampen med Danmark. De øvrige fem spilledage, hvor der afvikles tre kampe, er ikke udsolgt, selv om Sverige spiller alle dage.

»Det er altid svaert at saelge billetter til de puljer, hvor Danmark ikke spiller. Vi har endnu ikke set samme antal svenskere som den danske invasion, der var ved VM i Sverige i 2011. Men vores erfaringer fra EM i 2014 var, at en del svenskere købte billetter i sidste øjeblik, så vi håber stadig, at flere svenskere kommer til,« siger Morten Stig Christense­n.

Gratis adgang

At Danmark, som det eneste land, saelger mange billetter, bliver meget tydeligt, når man ser billetsalg­et til de to gruppekamp­e, der afvikles på fredag i Jyske Bank Boxen. Her spiller SaudiArabi­en imod Østrig, og Tunesien møder Norge. Danmarks kamp i denne gruppe afvikles allerede torsdag i København.

»Vi har en udfordring med den spilledag, selv om der er solgt en del billetter til nordmaend. Derfor har vi valgt at sige, at alle børn under 18 år kan komme gratis ind den dag,« siger Morten Stig Christense­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark