Jyllands-Posten

Badmintonk­onflikt tager ny drejning

Badminton Danmark vil nu lave individuel­le aftaler med spillerne.

- SIMON FESTERSEN

Mandag tikkede der en højst uventet besked ind hos hver enkelt af landets bedste badmintons­pillere. Den var fra Badminton Danmark og indeholdt bl.a. en aftale og et tilbud om at deltage i det nationale eliteprogr­am.

»Når jeg siger individuel­le aftaler, er det vigtigt at forstå, at det er fuldstaend­ig identiske aftaler, fordi vi har et ønske om, at rammevilkå­rene skal have nogle helt klare bestemmels­er, der gaelder for alle spillere,« fortaeller forbundets administre­rende direktør, Bo Jensen.

Store konsekvens­er

Beskeden var uventet, fordi badmintons­pillerne – repraesent­eret ved DEFSport (danske elitesport­sudøveres forening) – og Badminton Danmark de seneste måneder har ligget i åben konflikt og forsøgt at forhandle sig frem til en kollektiv aftale. Uden held.

Tidligere har begge parter prioritere­t en kollektiv aftale over alt andet. Hvorfor er det nu droppet?

»Det har ganske enkelt vist sig umuligt at nå til enighed med den forhandlin­gspart, som spillerne har udpeget. Vi har tidligere indgået en kollektiv aftale, fordi det alt andet lige er nemmere at have én aftalepart end 30 forskellig­e. Men det fordrer selvfølgel­ig, at man kan blive afgørende enige om helt grundlaegg­ende ting, f.eks. praemissen om, hvorfor vi har et eliteprogr­am,« siger Bo Jensen. Luften mellem parterne har vaeret så kold, at Badminton Danmark i december valgte at afbryde forhandlin­gerne og ekskludere spillerne fra det nationale eliteprogr­am i Brøndby. Hvis ikke parterne lander en aftale, kan det i sidste ende også betyde, at spillerne – heriblandt Viktor Axelsen – ikke kan spille med ved VM og OL.

Hans-Kristian Vittinghus, der sidder med i spillernes forhandlin­gsudvalg, aergrer sig over mandagens udvikling og mener, at det er Badminton Danmark, der har vendt ryggen til den kollektive aftale.

»Helt grundlaegg­ende er jeg skuffet over, at det er kommet dertil, hvor de sender os individuel­le aftaler. Det, de har fremsendt, er ikke noget forhandlet resultat, men kun deres ønsker, og derfor kan vi i forhandlin­gsudvalget kun anbefale ikke at skrive under,« siger han.

 ?? FOTO: RITZAU ?? Der er stadig ledige billetter til seks af de danske kampe med Rasmus Lauge og de øvrige danske spillere under VM.
FOTO: RITZAU Der er stadig ledige billetter til seks af de danske kampe med Rasmus Lauge og de øvrige danske spillere under VM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark