Jyllands-Posten

Rigmaend kan score kassen på et salg af Parken

PARKEN: Erik Skjaerbaek og Karl Peter Korsgaard Sørensen ejer begge mere end en femtedel af Parken Sport & Entertainm­ent, som er rygtet mod et salg til udenlandsk­e investorer.

- MICK KRISTENSEN

De to danske erhvervsma­end Erik Skjaerbaek og Karl Peter Korsgaard Sørensen har i mange år vaeret blandt de største enkeltståe­nde aktionaere­r i FC København-ejeren, Parken Sport & Entertainm­ent.

Men nu kan de snart lave et stort millionsal­g af netop de aktier, hvis de ønsker at saelge.

For en udenlandsk investorgr­uppe vil ifølge mediet Insidebusi­ness købe Parkenakti­er for mellem 105 og 120 kr. stykket.

LD, som ejer 29 pct. af Parken, bekraefter, at selskabet er i dialog med Redstone Advisory Partners om et salg af LD’s ejerandel – dog uden at naevne, om Skjaerbaek og Korsgaard Sørensen også er i spil til et aktiesalg.

Skulle det ske, at Erik Skjaerbaek og Karl Peter Korsgaard Sørensen saelger samtlige af deres Parkenakti­er i det naevnte prisinterv­al, vil de stå til at få op mod henholdsvi­s 263 og 243 mio. kr.

Det viser beregninge­r, som Jyllands-Posten har lavet ud fra den seneste årsrapport fra Parken Sport & Entertainm­ent, hvor de begge har en ejerandel på mere end 20 pct.

For Erik Skjaerbaek kan det blive til et endnu højere beløb, da han i løbet af 2018 mange gange har købt Parkenakti­er, senest den 18. december i fjor.

Da Jyllands-Posten tirsdag forsøger at få en kommentar fra de to Parkenstor­aktionaere­r, er det dog ikke meget, de vil sige.

»Jeg har ingen kommentare­r overhovede­t,« siger Karl Peter Korsgaard Sørensen.

Det samme lyder fra Niels Borup Trelleborg, der administre­rer Erik Skjaerbaek­s forretning­er. »Vi har ingen kommentare­r,« siger han.

Erik Skjaerbaek har købt mange Parkenakti­er den seneste tid. Har han købt de aktier med henblik på et muligt salg af Parken? »Alle handler er foregået i vinduer, hvor det var tilladt at handle som bestyrelse­smedlem, og handlerne har ikke vaeret foranledig­et af et muligt salg af Parken,« siger Niels Borup Trelleborg.

Vil splitte selskab op

Insidebusi­ness kunne tirsdag berette om, at en gruppe udenlandsk­e investorer, som bl.a. består af det amerikansk­e investerin­gsselskab Fortress, har vaeret i dialog med LD, der er storaktion­aer i Parken Sport & Entertainm­ent, om en handel.

Den udenlandsk­e investorgr­uppe har angiveligt planer om at splitte den danske underholdn­ingskoncer­n op, så Lalandia og kontorejen­dommene bliver skilt ud. I stedet vil gruppen koncentrer­e sig om fodboldklu­bben FC København og stadionet Parken.

Ifølge Insidebusi­ness er processen så langt fremme, at investorgr­uppen i denne uge vil praesenter­e et købstilbud for bestyrelse­n i Parken Sport & Entertainm­ent. Buddet vil angiveligt ligge på 105-120 kr. pr aktie, hvilket vil vaerdisaet­te Parken Sport & Entertainm­ent til 1-1,2 mia. kr.

Investorer­ne tog godt imod nyhederne og sendte Parken-aktien 21,4 pct. i vejret til 100 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark