Jyllands-Posten

Kapitalfon­d saelger Nordic Tankers

Kapitalfon­den Triton har solgt det danske kemikaliet­ankrederi Nordic Tankers til et japansk rederi.

- ALEXANDER BITSCH

En epoke er slut i den danske rederibran­che. Kapitalfon­den Triton, der i syv år har ejet Nordic Tankers, har nemlig solgt det danske rederi til det japanske rederi MOL Chemical Tankers (MOLCT).

Det oplyser Nordic Tankers i en pressemedd­elelse på selskabets hjemmeside. Parterne holder prisen hemmelig, men af meddelelse­n fremgår det, at Nordic Tankers fremover vil gå under navnet MOL Nordic Tankers (MOLNT), og at den nuvaerende ledelse med Per Sylverster Jensen fortsat vil vaere frontfigur i rederiet.

»Vi er virkelig glade for at have købt NT, som vil skabe en masse synergier med MOLCT i kemikaliet­ankbranche­n. Vi er sikre på, at samarbejde­t mellem MOLCT og NT bør give bedre og mere effektiv service til alle vores eksisteren­de kunder,« siger Tsuneo Watanabe, topchef i MOL Chemical Tankers, i pressemedd­elelsen.

Parterne oplyser, at den endelige handel ventes gennemført i begyndelse­n af februar, og den vil således afslutte Tritons ejerskab af Nordic Tankers.

Triton købte Nordic Tankers i 2011 og siden da er rederiet blevet slanket, så det i dag råder over 19 kemikaliet­ankskibe.

Til sammenlign­ing har MOL Chemical Tankers en flåde på 56 skibe.

»I Nordic Tankers er vi glade for at få MOL Chemical Tankers som vores nye ejere. MOL Chemical Tankers er et respektere­t selskab med en succesfuld historie i kemikaliet­ankindustr­ien, og rederiet har et staerkt kundefokus, der afspejler Nordic Tankers’ strategi,« lyder det fra Per Sylvester Jensen i forbindels­e med offentligg­ørelsen af handlen.

Nordic Tankers kom ud af 2017 med et underskud på 43 mio. kr. I 2016 og 2015 sejlede rederiet dog overskud hjem på henholdsvi­s 36 mio. kr. og 91 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark