Jyllands-Posten

Barkonge har firedoblet formuen

Adam Falbert kan kalde sig trecifret mangemilli­onaer efter salget af sit livsvaerk, der bl.a. ejer halvdelen af den berømte Jomfru Ane Gade i Aalborg.

- PETER SIMONSEN

Han købte sin første bar som 23-årig og endte med at opbygge sit eget imperium, der står bag kendte koncepter som A-Bar, Heidi’s Bier Bar, Den Glade Gris og Hornsleth Bar.

Nu kan barkongen Adam Falbert også kalde sig trecifret mangemilli­onaer, efter at han for knap et år siden solgte størstedel­en af sin bar- og diskoteksk­oncern, Rekom Group.

Prisen for salget til den danske kapitalfon­d Catacap var hemmelig. Men et nyt regnskab fra Adam Falberts private holdingsel­skab, ANF Enterprise­s ApS, viser, at den driftige barmand i seneste regnskabså­r indkassere­de 262 mio. kr. efter skat.

»Resultatet er positivt påvirket af avance ved salg af ejendomme i dattersels­kaber, salg af kapitaland­ele samt vaerdiregu­leringer af selskabets øvrige aktiver,« skriver Adam Falbert i regnskabet.

Egenkapita­len i hans selskab er vokset fra 80 mio. kr. til 320 mio. kr. Og Adam Falbert er fortsat adm. direktør i Rekom Group, som han nu ejer 20-25 pct. af.

Rekom Group er Nordens største barkoncern med over 2.500 ansatte og en lang raekke barer og natklubber i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Det har gennem årene vaeret en indbringen­de forretning, og den nye hovedejer skal hjaelpe med at saette yderligere blus under vaeksten.

»Vi har en klar ambition om at accelerere vaeksten yderligere. Derfor har vi vaeret på udkig efter en partner, der kan understøtt­e os på både det finansiell­e og organisato­riske plan. Og den partner har vi fundet i Catacap,« udtalte Adam Falbert i forbindels­e med handlen.

Udover Adam Falbert, der er søn af Ekstra Bladets tidligere chefredakt­ør Bent Falbert, var Rekom Group inden salget til Catacap ejet af Tommy Petersen og Rasmus Berger Frederikse­n. Sidstnaevn­te tjente knap 120 mio. kr. på salget, afslører et regnskab fra hans private holdingsel­skab. I øvrigt ejer Rekom Group halvdelen af bevaertnin­gerne i den berømte drukgade Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark