Jyllands-Posten

Hun skal saette ny strøm til dagligvare­gigant

Jette Radich skifter et job som HR-chef i Salling Group ud med en post som købmand, der skal saelge varer i onlinehand­len. Hun får dermed også ansvaret for at holde den globale gigant Amazon på afstand.

- JESPER OLESEN

Symbolsk for sin egen rolle tager den 40-årige Jette Radich imod ved et mødebord placeret i en åben container. Den står midt i vandrehall­en, der forbinder afdelinger­ne i koncernens hovedsaede.

Hun har nemlig de seneste år ageret på tvaers af hele forretning­en i Danmarks største dagligvare­koncern, Salling Group, der har til huse i en vestlig forstad til Aarhus.

Selvom rollen nu skifter, vil Jette Radich fortsat forsøge at traekke på alle led i koncernen. Det er nemlig ifølge hende forudsaetn­ingen for at kunne saette ny strøm på Sallings Groups onlineplat­form, Wupti.

Jette Radich har fra årsskiftet indtaget jobbet som chef for Wupti, der blev overtaget i foråret 2015 fra 3C Retail og dets fynske ejer, Niels Thorborg, for angiveligt omkring 300 mio. kr.

Dansk Supermarke­d, som Salling Group da hed, lancerede i forbindels­e med købet store ambitioner om, at Wupti skal vaere det danske svar på Amazon – og dermed agere som markedspla­ds for isaer aktører her i landet, som vil saelge varer online.

Siden har der dog vaeret lidt stille om den aktivitet i Salling Group, der driver dagligvare­kaederne Netto, Føtex og Bilka. Men det skal Jette Radich hurtigt lave om på. Hun fortaeller:

»Der har laenge vaeret arbejdet intenst med at skabe markedspla­dsen for isaer danske onlineforh­andlere og fastlaegge den fremtidige strategi. Det er lidt årsagen til, at Wupti ikke har vaeret synlig de seneste par år.«

Hendes vej til jobbet som onlinechef er gået fra HRchef i koncernhov­edsaedet – og der er taet samarbejde med bl.a. koncernche­f Per Bank og hans koncernled­else. Herunder også chefen for Salling Groups samlede digitale forretning, Kenneth Nielsen. Han blev i 2014 hentet fra en britisk afdeling i onlinegiga­nten Amazon.

Klar til konkurrenc­en

Netop den aktør fylder meget i billedet hos alle, der arbejder i dansk nethandel. Amerikansk­e Amazon har allerede fat i en paen del af det danske onlinesalg, men står endnu staerkere i eksempelvi­s Tyskland og Storbritan­nien, hvor giganten har etableret sig med eget setup.

Gennem laengere tid har der vaeret vedvarende forlydende­r om, at Amazon også vil etablere sig i Skandinavi­en, så det ruster hele branchen sig til. Også Jette Radich og Wupti:

»Vi er klar til at dyste med Amazon og alle andre. Målet for Salling Group er, at vi i bund og grund gerne vil holde så meget handel i Danmark som muligt – også online. Amazon er her jo allerede, også selvom de ikke fysisk har selskab her. Men det amerikansk­e selskab ligger sammen med bl.a. tyske Zalando og kinesiske Wish i top blandt danskernes onlinekøb. Her skal vi kunne markere os med Wupti.«

I det nye job bliver hendes opgave som købmand at få flyttet og udviklet varer, mens en stor del af erhvervska­rrieren hidtil er brugt på at udvikle mennesker.

Jette Radich blev efter handelssko­len uddannet i Danske Bank, men hurtigt kom hun over i ledelse.

»Tidligt i min opvaekst var jeg klar på, at jeg ville vaere nationalba­nkdirektør eller vismand – i hvert fald laese økonomi på universite­tet. Det var også planen, men jeg fik fra en laerer på handelssko­len idéen om at komme ind i Danske Bank. Karrieren kørte hurtigt, og jeg fik gode muligheder for at blive leder. Det triggede mig, så jeg blev filialdire­ktør. Her var det fedt at se, at vi kunne nå resultater ved at arbejde sammen og holde fokus på den gode kundeoplev­else. Men jeg fik hurtigt tilbud om at flytte over i HR for at støtte andre chefer,« fortaeller Jette Radich. Hun fortsaette­r:

»Det var slet ikke planen, at jeg ville arbejde med HR, men det skete. Og gennem turen i Danske Bank sluttede jeg som global chef for HR i private banking med fire rejsedage om ugen rundt om i Europa med ledelseste­amet.«

Jobbet med mange dage på farten blev dog en belastning for den samlede familie med aegtemand og to børn og bopael i Aarhus. Derfor søgte hun i 2014 til Salling Group og fik jobbet som HR-chef for de ansatte i hovedsaede­t.

Her har hun bl.a. arbejdet taet sammen med ledelsen om reorganise­ring af hele den digitale forretning – ecommerce. Nu er hun selv udpeget til at eksekvere Wupti-strategien.

Bestyrelse­sinteresse

»Jeg er nok valgt ud fra mine kompetence­r for ledelse og et gen for entreprenø­rskab og strategi. Jeg behøver som type ikke vente på lange ph.d.afhandling­er og business cases for at teste tingene af. I Wupti har jeg et kompetent team, hvoraf en del er fra det gamle hold i det opkøbte selskab. Vi skal rykke hurtigt i Jette Radich,

Wupti-chef i Salling Group

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark