Jyllands-Posten

Faerre kunder købte mere i julen hos Matas

Den børsnotere­de butikskaed­e melder atter om hastig fremgang i det digitale salg i en tid med pres på store dele af detailhand­len.

- JESPER OLESEN

Mens der er pres på den samlede detailhand­el, hvor legetøjska­eden Top-Toy senest har trukket stikket, melder Matas, at butikskaed­en er kommet gennem julen med et lille plus.

Det meddeler børsnotere­de Matas tirsdag morgen i en opdatering af salgstalle­ne for det seneste kvartal. Butikskaed­en kommer først i februar med det samlede regnskab for 3. kvartal.

Det fremgår dog tirsdag, at omsaetning­en i Matas A/S for 3. kvartal – oktober til årsskiftet – steg med 1,7 pct. Med i tallene er også salg hos det opkøbte selskab Firtal Group, en handel som dog først talte med i regnskabet fra midt i november.

Faerre salgstrans­aktioner

Hver kunde købte i gennemsnit i det seneste kvartal for 2,5 pct. mere end i samme periode i fjor. Det kompensere­r for, at antallet af salgstrans­aktioner faktisk dykkede med 1,3 pct. Der blev i kvartalet gennemført 5,9 mio. transaktio­ner.

Adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsbor­g er tilfreds med de samlede salgstal også for julen. Han udtaler:

»Salget steg i regnskabså­rets vigtigste og største kvartal – trods hård konkurrenc­e og en generelt svag julehandel i detailhand­len. Black friday 2018 blev den største salgsdag i Matas’ 70årige historie.«

I det sammenlign­elige tal for de butikker, som også blev drevet på samme tid året før, melder Matas om en vaekst på 0,5 pct. i kvartalet.

Kaeden laegger dog ikke skjul på, at isaer onlinesalg­et inden for kosmetik og skønhedspl­eje traekker. Matas havde en fremgang på 51 pct. i det digitale salg gennem det seneste kvartal.

Gregers Wedell-Wedellsbor­g fastslår dog, at Matas både arbejder for at styrke de 279 butikker samt onlinesalg­et. Han udtaler:

»Udviklings­potentiale­t er fortsat stort, men samspillet mellem butikkerne og nettet har gjort, at vi samlet set har haft et bedre julekvarta­l end sidste år.« Gregers Wedell-Wedellsbor­g, adm. direktør, Matas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark