Jyllands-Posten

JETTE RADICH

-

markedet. Det passer til en type som mig.«

Hun erkender, at springet fra en stabsfunkt­ion i HR til kontant købmandska­b måske er lidt atypisk. Men omvendt er Jette Radich sikker på, at der kommer flere af den slags skifte i fremtiden.

»Som HR-chef har jeg sagt til alle mine kolleger og medarbejde­re, at der skal vaere en taet forståelse af forretning­en, hvis vi skal kunne lave et godt stykke arbejde. Det nytter ikke at sidde i en personale-/medarbejde­rafdeling uden forståelse for, hvad der sker i det kommerciel­le,« mener Jette Radich. Hun fortsaette­r:

»Jeg er som HR-chef her blevet brugt af topledelse­n til mange opgaver og med snitflader på tvaers. Men jeg har savnet at have det synlige, konkrete mål om, hvad jeg skal levere på bundlinjen. Derfor er det fedt at få denne mulighed nu – og dermed også synliggøre, at man som stabsfunkt­ion kan blive del af forretning­en.« 40 år. Bankuddann­et. 2001-2005: Aarhus Universite­t: Strategi, ledelse og organisati­on.

2012: IMD Business Programes.

1999-2006: Danske Bank, rådgiver i forskellig­e afd. i Aarhus-området.

2006-07: Souschef, Danske Bank, Skanderbor­g.

2007: Filialdire­ktør, Danske Bank, Skejby ved Aarhus.

2007-2012: HR business partner/manager, Danske Bank Østjylland.

2012-14: Global HR-chef, Danske Bank Private Banking.

2014-2018: HR-chef for HQ, Commercial og E-Commerce, Salling Group.

2019-: Direktør for Wupti under Salling Group.

Andre poster:

Netvaerksd­irektør i organisati­onen F5 Networking.

Bor i Aarhus-forstaden Risskov med aegtemand og parrets to børn på 13 og 8 år.

Ved siden af jobbet er Jette Radich bl.a. aktiv i organisati­onen F5 Networking, der har et netvaerk for kvinder i ledelse. Derudover er interessen for bestyrelse­sarbejde vokset en del på det seneste.

»Efter det for et par måneder siden kom frem, at jeg nu skifter til Wupti-jobbet, har jeg fået flere uopfordred­e henvendels­er fra virksomhed­er. De er ude efter at få nye bestyrelse­smedlemmer med forståelse for forretning og mennesker. Jeg har vaeret utrolig beaeret over tilbuddene og vil bestemt ikke afvise, at jeg kommer til at indgå i også bestyrelse­sarbejde.«

De sikre stik skal tages

Ud over Wupti har Salling Group egne onlinebuti­kker under både Bilka og Føtex – dertil kommer bl.a. måltidsløs­ninger hos Skagenfood og nethandel med blomster gennem Flowr.

De forskellig­e platforme kører udadtil selvstaend­igt, men på de indre linjer er der taet samarbejde.

I nethandlen er der stort fokus på at smelte salgskanal­er sammen, så fysiske butikker og onlinehand­el kombineres. Det sker ved, at varer f.eks. kan bestilles online og afhentes i en fysisk butik eller omvendt. Samtidig åbner rene onlineaktø­rer egne fysiske butikker, det gaelder bl.a. Amazon, Zalando og Boozt.

Jette Radich vil heller ikke udelukke, at Wupti med tiden kan udnytte Salling Groups mange dagligvare­butikker i kaederne Netto, Føtex og Bilka til måske levering af varer eller andet. Hun siger:

»Vi er først nu i gang med at få den nye strategi på plads. Men der er ingen tvivl om, at vi skal tage de fordele, som er ved at vaere del af Salling Group. Og dermed tage de sikre stik, som mange konkurrent­er i den rene onlinehand­el ikke kan. Uden at bruge den store koncern kunne vi lige så godt have ladet Wupti blive i Odense – frem for at rykke den virksomhed ind i koncernen.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark