Jyllands-Posten

Renten tog et lille hop

-

Tirsdag endte renten på den tiårige danske statsoblig­ation 2 basispoint højere i 0,21 pct. Dermed er renten stort set uaendret i forhold til niveauet før nytår, da renten sluttede i 0,22 pct.

Markedet er i øjeblikket praeget af optimisme om, at det kan lykkes for Kina og USA at nå til enighed om en handelsaft­ale. Parterne forhandled­e mandag, og drøftelser­ne fortsatte tirsdag.

Praesident Donald Trump har ifølge Bloomberg udtalt, at forhandlin­gerne går meget godt. Også den amerikansk­e handelsmin­ister Wilbur Ross er kommet med positive udmeldinge­r.

Fra morgenstun­den blev markedsdel­tagerne praesenter­et for en slemt skuffende udvikling i den tyske industripr­oduktion i november. Målt i forhold til måneden før faldt industripr­oduktionen med 1,9 pct.

Til sammenlign­ing havde økonomerne ventet en stigning på 0,3 pct., viser et estimat fra Bloomberg News.

På årsbasis var der tale om et fald på 4,7 pct. i november, mens der blot var ventet en tilbagegan­g på 0,8 pct. Senere kom den samlede økonomiske tillidsind­ikator for eurozonen, der også skuffede. Den faldt i december til 107,3 fra 108,2 måneden før. Økonomerne havde ventet en fremgang til 109,5 ifølge et estimat fra Bloomberg. Indekset er sammensat af en raekke erhvervs- og forbrugeri­ndikatorer udført for EU-Kommission­en. De var alle lavere end ventet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark