Jyllands-Posten

Parken og B&O strøg til vejrs

-

Nyhederne på det danske aktiemarke­d koncentrer­ede sig tirsdag om selskaber uden for eliteaktie­rne – Parken, B&O og Matas.

Eliteindek­set, C25, lukkede tirsdag 0,93pct. højere i 1.037,40. Alle C25-aktier er steget i år bortset fra Tryg og Ambu, der er faldet 0,6-1,2 pct.

Aktien i Parken Sport & Entertainm­ent steg til tops, efter at en artikel i Insidebusi­ness berettede, at en gruppe udenlandsk­e investorer har kastet deres kaerlighed på selskabet. Selskabets største aktionaer, LD, bekraefted­e efterfølge­nde interessen.

Der var også positive regulering­er til Matas og B&O efter henholdsvi­s en handelsopd­atering og et halvårsreg­nskab og telekonfer­ence.

»Det har vaeret en god dag primaert båret frem af positive meldinger om handelskri­gen,« forklarer seniorakti­ehandler i Jyske Bank Martin Munk. Han pointer dog, at hverken handelskri­g eller brexit har fundet en løsning og fortsat kan poppe op igen.

Parkens bestyrelse ventes ifølge Insidebusi­ness at modtage et købstilbud senere i denne uge på underholdn­ingskoncer­nen. Det erfarer mediet med henvisning til en lang raekke unavngivne kilder med indsigt i opkøbsplan­erne.

Parken lagde 21 pct. til kursen

Investorgr­uppen har den amerikansk­e investerin­gsfond Fortress i ryggen og har allerede vaeret i dialog med LD, der er storaktion­aer i Parken.

Ifølge Insidebusi­ness ser LD positivt på investorer­nes plan om at betale 105-120 kr. per aktie i Parken. Det er et niveau, aktien ikke har vaeret over siden sommeren 2011.

Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. – svarende til en praemie på mellem 25-43 pct. i forhold til mandagens lukkekurs. Tirsdag lukkede Parken-aktien oppe med 21,4 pct. i 100,00 kr.

Bang & Olufsen aflagde tirsdag regnskab for 2. kvartal og kunne her fortaelle mere detaljeret om baggrunden for den nedjusteri­ng, som selskabet kom med 19. december. Dengang blev aktien sendt ned med hele 34 pct., da forventnin­gerne til omsaetning­svaeksten i 2018/19 blev nedjustere­t til nul fra over 10 pct.

Resultater­ne for 2. kvartal er på linje med de foreløbige salgstal og oplysninge­r om overskudsg­raden, som B&O annoncered­e i forbindels­e med nedjusteri­ngen i december.

B&O fik et løft på 15,9 pct.

Efter selskabets telekonfer­ence satte Bang & Olufsen yderligere turbo på stigningen.

B&O-aktien endte med en stigning på 15,9 pct. til 108 kr. Før nedjusteri­ngen i december var kursen 140 kr.

Selskabssp­ecifikt var der også opmaerksom­hed til Matas, som leverede en handelsopd­atering for 3. kvartal, der løber fra oktober til og med december og dermed taeller det vigtige julesalg. Det sammenlign­elige salg viste en vaekst på 0,5 pct., hvilket blev modtaget positivt. Ak- tien blev dog sendt ned med 1,3 pct. til 66,30 kr.

Blandt eliteaktie­rne endte Pandora, der steg 3,8 pct. til 285,50 kr.,taet toppen af indekset. Det var selskabets fjerde stigning i traek.

GN var også i fin form og er den C25-aktie der er steget mest i år – 13,5 pct. Tirsdag steg den 4,1 pct. til 276,10 kr.

FLS fik en cementordr­e til Sydamerika på 350 mio. kr. og sammen med positive toner fra handelskri­gen, er det forklaring­en på stigning tirsdag på 1,6 pct. til 319 kr.

Maersk steg 1,2 pct. til 8816 kr., og DSV steg 3,6 pct. til 476,90 kr.

Ambu dannede agterlante­rne med et fald på 6,5 pct. til 154,70 kr.

Sydbank har efter den senere tids staerke kursudvikl­ing i medicovirk­somheden Ambu valgt at saenke anbefaling­en af aktien til hold fra tidligere køb.

»Ambu-aktien er steget 39 pct. siden 21. november 2018, hvor vi indledte analysedae­kningen af Ambu-aktien med en købsanbefa­ling. Dermed har Ambu i perioden outperform­et det danske aktiemarke­d markant, skriver senioranal­ytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank i et notat.

Han vurderer, at den nuvaerende aktiekurs nu indregner nogle vaesentlig­t mere positive indtjening­sforventni­nger, men at det også er sandsynlig­t, at Ambu kan indfri indtjening­sforventni­ngerne – eller potentielt overgå dem.

/ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark