Jyllands-Posten

Tilfredse akutpatien­ter, men mange finder ventetiden lang

Patientern­e på Skadestuen på Aarhus Universite­tshospital oplever at vaere mere tilfredse, efter at afdelingen er flyttet til Skejby.

- MARIA DALHOFF

Patientern­e på Skadestuen på Aarhus Universite­tshospital (AUH) oplever at vaere mere velinforme­rede om både ventetider og behandling­en, efter at afdelingen er flyttet til Skejby. Det viser nye resultater fra den Landsdaekk­ende Undersøgel­se af Patientopl­evelser (LUP).

Skadestuen flyttede ind i det nye hospitalsb­yggeri i Skejby i maj 2018. Spørgeskem­aet fra LUP er udsendt til i alt 398 patienter, som har haft ambulant kontakt uden efterfølge­nde indlaeggel­se i perioden den 24. august til den 13. september 2018, hvilket var før afdelingen for akutte psykiatris­ke patienter i november 2018 flyttede ind i Skadestuen i Akutafdeli­ngen på AUH.

173 patienter (43 pct.) har svaret på spørgeskem­aet, og saerligt på tre spørgsmål i undersøgel­sen har skadestuen fremgang sammenlign­et med sidste år. Det drejer sig om informatio­n om udviklinge­n i ventetiden, løbende informatio­n om behandling­en samt en mere forståelig mundtlig informatio­n.

»Vi er rigtig glade for, at vores patienter er mere tilfredse med vores måde at informere dem på. Netop dette har vi arbejdet med at forbedre i forbindels­e med udflytning­en til det nye hospitalsb­yggeri,« siger Pia Stie-Svendsen, oversygepl­ejerske i Akutafdeli­ngen.

I de nye lokaler bliver alle patienter modtaget af en sygeplejer­ske i receptione­n ved indgangen. Sygeplejer­sken laver en sundhedsfa­glig vurdering af patienten efter den første samtale og informerer om, hvor lang tid vedkommend­e skal regne med at vente. På spørgsmåle­t, om patientern­e alt i alt er tilfredse med deres besøg, er der også en lille fremgang i besvarelse­rne. Omvendt er andelen af patienter, som finder, at laengden af ventetid fra ankomst til undersøgel­se er acceptabel, dalet. I årets undersøgel­se rapportere­de 66 pct. af patientern­e, at de oplevede ventetid. I 2017 var tallet 54 pct.

»Vores store indflytnin­g har betydet en periode med laengere ventetider, fordi alting var nyt for os. I den situation valgte vi at fokusere på, at patientern­e fik en sikker behandling i de nye omgivelser, og det gav i begyndelse­n laengere ventetider,« siger Pia Stie-Svendsen, der understreg­er, at undersøgel­sens resultater bekraefter, at afdelingen er på rette vej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark