Jyllands-Posten

Bakken Bears skal overkomme formdyk før nøglekamp i Rusland

Bakken Bears har hentet sejre, men manglet offensivt bid siden julen. En nøglekamp mod staerke russere venter onsdag.

- HENRIK PHILIP HARE

En krise kan det nok ikke kaldes, når kampene stadig bliver vundet. Men problemati­sk kan man alligevel godt tillade sig at døbe Bakkens Bears’ indsats i de tre kampe siden jul.

For selv om alle tre er blevet omsat til sejre, skal man ikke laengere end slutcifren­e for at se problemet: I ingen af de tre kampe mod Naestved, Svendborg og EBAA har Bears lavet 100 point eller derover.

Det står i markant kontrast til de foregående 24 kampe, hvor de kun missede en trecifret score seks gange.

»Jeg skal passe på, hvad jeg siger, for det er ikke møntet på noget eller nogen specifikt,« indleder Bears-spiller Thomas Laerke sin forklaring af perioden og fortsaette­r:

»Men sådan, som jeg føler det, så er vi efter jul måske ikke kommet tilbage til den form, vi havde før. Vi har ikke vaeret der i de tre kampe.«

Thomas Laerke har selv vaeret på banen i meget af tiden, og både der og til traening har han umiddelbar­t lagt maerke til et lille udsving i spillernes mentalitet.

Han fortaeller dog, at cheftraene­r Steffen Wich i første omgang ikke har haevet stemmen for at løse problemet.

»Steffen har ikke givet nogen skideballe. Han kender os rigtigt godt og er rigtigt god til at vide, hvornår han skal sige noget, og hvornår han ikke skal. Og vi ved også godt selv, hvis vi ikke har spillet, som vi skal, så det er også op til os selv at stramme ballerne,« lyder det fra Thomas Laerke.

Forventet formdyk

Noget er dog aendret frem mod onsdagens opgør med Arussiske vtodor Saratov i Fiba Europe Cup, fornemmer Laerke. Traeninger­ne har igen vaeret med fuld taending, spillerne atter skarpe, og det er i den sammenhaen­g nok ikke ubetydelig­t, at der er en smule mere prestige i en europaeisk topkamp frem for mødet med ens eget farmerhold.

Specielt i mødet med Avtodor Saratov kan der tales om at have noget på spil, for kampen er et direkte opgør om førsteplad­sen i gruppen,

 ?? ARKIVFOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Thomas Laerke fanget i et forsøg, da Bakken for et år siden mødte ungarske Szolnoki Olaj i Europacupp­en.
ARKIVFOTO: ANITA GRAVERSEN Thomas Laerke fanget i et forsøg, da Bakken for et år siden mødte ungarske Szolnoki Olaj i Europacupp­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark