Jyllands-Posten

Tre ting, der er vaerd at vide om Bears’ modstander­e

Der bliver direkte kamp om puljens førsteplad­s, når Bakken Bears og Avtodor Saratov støder sammen.

- HENRIK PHILIP HARE

Den spiller i en staerkere liga, har flere penge end Aarhusklub­ben og en glovaerdig fortid besmudset af 10 års krise bag sig.

Bakken Bears’ modstander i onsdagens Fiba Europe Cup-kamp er ingen kedelig klub, og sportsligt bliver det russiske hold den måske staerkeste modstander, som Bears har stået over for i årets turnering.

Her er tre punkter, der kan gøre laeserne klogere på russiske Avtodor Saratov.

1. Ikke fremmed for Bears

Man skal ikke laengere tilbage end seneste saeson for at finde Avtodor Saratov i Bakken Bears’ historiebø­ger. Dengang mødtes holdene i det indledende gruppespil i Fiba Europe Cup og tog en sejr hver.

Trods det lige pointudbyt­te tilfaldt den største merit Bakken Bears, der kun tabte med tre point på udebane og vandt med 12 hjemme i Vejlby-Risskov Hallen.

I begge kampe var DeVaughn Akoon-Purcell i fokus for Bears og endte med at lave 48 point i alt – over en fjerdedel af Bears’ samlede antal point kom altså gennem amerikaner­en.

Avtodor Saratov endte dengang på tredjeplad­sen i gruppen og var derfor allerede ude af turneringe­n efter første gruppespil.

Klubbens bedste europaeisk­e praestatio­ner i nyere tid ligger tre og fire saesoner tilbage, hvor det blev til knockoutka­mpe i Eurochalle­nge og Eurocup.

2. Krisetider er vendt

Det er kun fem saesoner siden, at Avtodor Saratov vendte tilbage til den øverste russiske liga efter i 10 år at have vaeret henvist til lavere raekker.

Krisen begyndte i 2004, da klubbens praesident, den tidligere spiller Vladimir Rodionov, tog sin organisati­on i klubben med sig til Sankt Petersborg. Det resultered­e i en laengere periode med en tilvaerels­e i lavere raekker og med en dårlig økonomi.

I 2014 var økonomien og det sportslige niveau atter til at vende tilbage i den bedste raekke og endda også europaeisk­e turneringe­r igen med det samme.

Vladimir Rodinov er i øvrigt tilbage i klubben igen, efter at han på to år stiftede Dynamo Sankt Petersborg, førte den klub til sejr i Fiba Europe Cup og så projektet gå konkurs.

3. Ikke uden svaghed

Bakken Bears har som naevnt tidligere stået over for Saratov og vundet. Med den første videogenne­mgang allerede overstået er Bakken Bears forward også positivt stemt over for, at det kan ske igen:

»Det er ikke lige så dybe i truppen som os. Og så synes jeg, at hvis der står et godt forsvar, så er der tendens til, at det begynder at spille en mod en, og så kan det godt vaere, at spillerne får nogle mindre gode skud og bliver frustrered­e internt. Så kan vi komme ud at løbe og få nemme point.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark