Jyllands-Posten

Flere Tivoligaes­ter trodser kulden

Over 4 mio. gaester besøger hvert år Tivoli i København. De fleste indtager forlystels­erne i sommerperi­oden, men det vil parken lave om på.

- KAREN KLAERKE

Det går godt for Danmarks mest besøgte turistattr­aktion, Tivoli, når det handler om at lokke turister og andre besøgende ud i vinterkuld­en.

I 2018 valgte forlystels­esparken for første gang at holde vinteråben­t i et forsøg på at fange turisterne uden for højsaesone­n. Det lykkedes så godt, at man nu har valgt at gøre det endnu en vinter.

»Vi oplevede sidste år, at vintersaes­onen gav danskerne og turisterne en god anledning til at besøge København i en mørk og til tider kold periode, hvor der hidtil ikke har vaeret så megen aktivitet,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe, der er Tivolis underdirek­tør i Brand og Kommunikat­ion.

Hun tilføjer, at Tivoli gennem de seneste år har oplevet en fremgang i antallet af turister, der besøger parken uden for den traditione­lle højsaeson.

En fremgang, som man netop forsøger at fastholde ved igen at holde vinteråben­t.

I 2017 tjente Tivoli 100,5 mio. kr., og knap 4,4 mio. gaester lagde vejen forbi.

Stor vaekst om vinteren

Tilbage i oktober 2018 fortalte Tivolis finansdire­ktør, Andreas Morthorst, i en regnskabsm­eddelelse, at man i årets første ni måneder havde haft en højere omsaetning og besøgstal sammenlign­et med samme periode året forinden.

En af forklaring­erne var parkens nye vintersaes­on, sagde han.

En af dem, der jubler over, at Tivoli gentager succesen, er Wonderful Copenhagen.

Her arbejder man på at få turismen i København bredt ud over hele året, så omsaetning­en og beskaeftig­elsen bliver mere stabil for saesonvirk­somhederne.

»Den udvikling kraever, at der er et attraktivt udbud af oplevelser i vinterhalv­året, og her spiller Tivolis vintersaes­on en stor rolle,« siger Mikkel Aarø-Hansen, administre­rende direktør i Wonderful Copenhagen.

Siden 2010 har den årlige vaekst i antallet af turister i Region Hovedstade­n vaeret 8,1 pct. i vintermåne­derne, hvilket er dobbelt så højt som i sommermåne­derne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark