Jyllands-Posten

Michael Vestbo Trio – nu med Mark Knopflers lyd

Den aarhusians­ke guitarist Michael Vestbo udgiver nyt album, som er indspillet i guitarhelt­en Mark Knopflers superstudi­er i London. Trioen spiller releasekon­cert på Aros lørdag.

- JØRGEN RYE

»Mark Knopfler er jo min gamle guitarhelt og årsag til, at jeg overhovede­t spiller guitar. Derfor har det laenge vaeret min drøm at indspille i hans studier.«

Drømme er som bekendt til for at blive opfyldt, og det skete rent faktisk for godt et års tid siden for Aarhusguit­aristen Michael Vestbo, der med kort varsel fik chancen for at indspille i Mark Knopflers British Grove-studier i London.

Resultatet af dagene i ”drømmeland” kan høres nu, da Michael Vestbo Trio udgiver albummet ”Gentlemen” fredag, og det markeres med en releasekon­cert på Aros lørdag. Albummet er trioens femte udgivelse, og trioen spiller instrument­almusik med trommer, bas og guitar.

»Stilen kredser nok en del omkring blues, for guitaren er jo meget et bluesog rockinstru­ment, men musikken er først og fremmest meget melodisk. Og det er ikke sådan noget med soloer, der varer 12 minutter,« smiler Michael Vestbo.

Dyrt, men godt

Hans trio samarbejde­r med Hifi Klubben, og Peter Lyngdorf, ejer af Hifi Klubben, er personlig ven med Mark Knopfler, så ad den vej luftede Michael Vestbo sin drøm om at indspille i Knopflers studie på et tidspunkt.

I midten af 2017 kom der så pludselig besked om, at trioen kunne få lov at købe to dage i studiet. Det kostede en del penge, men var det hele vaerd.

»Det er et af de vildeste studier i verden med det vildeste grej og den vildeste lyd. Det var en kaempe oplevelse, og lyden er bare langt mere dynamisk og åben. Med den lyd kommer du som lytter meget taettere på musikken,« siger Michael Vestbo.

Trioen har 10 år på bagen og består af Michael Vestbo, guitar, Jesper Smalbro, bas, og Eddi Jarl på trommer, og de tre musikere mødte hinanden på Det Jyske Musikkonse­rvatorium. Ud over job med trioen spiller Jesper Smalbro bl.a. også med Aarhusband­et Northern Assembly og Lars Lilholt Band, ligesom Eddi Jarl også spiller med verdensork­estret The Kutimangoe­s.

Turné på vej

Michael Vestbo koncentrer­er sig om sin egen trio, som han skriver musikken til, og forude venter en turné med 10 jobs, ligesom trioen bl.a. har en fast aftale om at spille til Hifi Klubbens medlemsarr­angementer.

Derudover spiller trioen også job sammen med Uffe Steens Trio i et saerligt dobbelt-trioarrang­ement, hvor hver trio giver et saet, inden de slutter af med at spille et saet sammen.

Det kan bl.a. høres i april i Odder og i oktober i Musikhuset i Aarhus, og her nyder Michael Vestbo i øvrigt at spille med sin gamle guitarlaer­er fra konservato­riet, Uffe Steen.

 ??  ?? I november 2017 var Michael Vestbo og trio i Mark Knopflers British Grove Studios, som også har haft besøg af navne som U2, Sting, Eric Clapton og Rolling Stones.PRIVATFOTO
I november 2017 var Michael Vestbo og trio i Mark Knopflers British Grove Studios, som også har haft besøg af navne som U2, Sting, Eric Clapton og Rolling Stones.PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark