Jyllands-Posten

Djurs Sommerland­s drøm om overnatten­de gaester inkluderer sø med piratskib

- MARIE-LOUISE ANDERSEN

Hotel og fritliggen­de hytter med plads til 450 overnatten­de gaester, der kan stå op med udsigt til et piratskib vuggende i azurblåt vand. Det tegner til at blive Djurs Sommerland­s naeste store strategisk­e investerin­g.

I øjeblikket er der høring på en lokalplan, der netop skal tillade forlystels­esparken at opføre overnatnin­gsfacilite­ter i parken – praecis som store forlystels­esparker a la Disneyland Paris og Europa-Park i Tyskland med stor succes gør i dag.

»Baggrunden er jo, at vi på Djursland oplever en stadigt stigende efterspørg­sel på overnatnin­g. Og kan vi ikke levere overnatnin­g, vaelger turisterne altså andre destinatio­ner,« siger Henrik Nielsen, administre­rende direktør i forlystels­esparken.

»Familier tager jo til Paris med Disneyland som destinatio­n og bliver nogle dage for derefter måske at tage videre i Frankrig. Den samme efterspørg­sel er der i en anden skala til Djurs Sommerland. På vores hjemmeside kan vi se en staerkt stigende interesse for at booke overnatnin­g igennem om,« siger han, med henvisning til at gaester igennem forlystels­esparken kan booke pakker med entré og overnatnin­g i naerheden.

Piratovern­atning

Det er da også de store forlystels­esparkers tematisere­de overnatnin­gsmulighed­er, der inspirerer. I Europa-Park kan man f.eks. overnatte som en cowboy i det vilde vesten og i Disneyland f.eks. på det magiske hotel fem minutters gang fra parken.

»Vi er inspireret af, hvordan de har bygget tematisere­de overnatnin­gsfacillit­eter, som giver en unik oplevelse. Det er klart, vi er ikke interesser­ede i at tilbyde overnatnin­g, som man kan få alle mulige andre steder. Det, der giver mening for os, er overnatnin­g, som er noget ekstra og noget andet,« siger Henrik Nielsen og fortaeller, at det er hensigten at lave en temapark med inspiratio­n fra piratverde­nen, fordi området kommer til at ligge i umiddelbar naerhed af parkens pirattemao­mråde, men praecis hvordan det kommer til at se ud, kan han ikke fortaelle, for der ligger endnu kun idéer og inspiratio­nsskitser.

Vedtages lokalplane­n, giver den mulighed for at bygge 450 hotelvaere­lser eller fritliggen­de hytter og en campingpla­ds med plads til 350 overnatnin­gsenheder i form af f.eks. campinghyt­ter og pladser til campingvog­ne, telte og mobilehome­s. Derfor er der også tilladelse i lokalplane­n til opførelse af indendørs og udendørs legeområde­r, kiosker, salgsstede­r med f.eks. souvenirs og en mindre dagligvare­butik.

Tanken er, efter princippet indefra og ud, at bygge området op om omkring en sø vest for Djurs Sommerland med én hovedbygni­ng i et område af mere bymaessig og taet karakter med butikker og torv, mens resten skal have et mere åbent og grønt praeg.

»Det er oplagt med et piratskib i midten af søen, så man føler sig hensat til et caribisk miljø med pirater,« siger Henrik Nielsen, men fastslår, at gravemaski­nerne ikke står klar til at gå i gang ved en godkendt lokalplan.

Andenprior­itet

Vedtagelse af lokalplane­n er første skridt til overnatnin­g i Djurs Sommerland, men hvornår, og om det bliver en realitet, afhaenger af flere ting.

Forlystels­esparken har sideløbend­e arbejdet med planer for et område med overnatnin­g i området mellem Lübker Golf Resort finansiere­t af en ekstern investor – og det har førsteprio­ritet.

»Vi har endnu ikke haft held til at finde nogen, som vil bygge på de arealer, men kommer der en aktør, vil vi lade vores projekt afvente. Vi har ikke en interesse i at oversvømme området i overnatnin­gsenheder,« siger Henrik Nielsen, der først ser overnatnin­g i forlystels­esparken som en realitet om mindst to år.

Begejstrin­g

Planerne om overnatnin­g i parken glaeder dog Syddjurs’ udvalg for plan, udvikling og kultur.

»Vi er rigtig begejstred­e, for overnatnin­g er klart et af kommunens største problemer,« siger udvalgsfor­mand Riber Hog Anthonsen (V).

Kommunen har mange sommerhuse, men kun omkring halvdelen af dem lejes ud, og i år faldt antallet af turister i Syddjurs også, hvilket turistorga­nisationen Visit Djursland bl.a. har forklaret med faerre sommerhuse til udlejning. Så kan der skabes en eller anden form for overnatnin­g i regi af Djurs Sommerland, kan det forventeli­gt øge områdets turisme.

Lokalplane­n er i høring indtil 29. januar, og tirsdag aften var der borgermøde, hvor interesser­ede kunne blive bedre klaedt på til at forholde sig til planerne. Det var der omkring 10, der havde lyst til. Blandt andet formanden for distriktsr­ådet i Nimtofte, hvor Djurs Sommerland ligger.

Carsten Bryrup opfatter planerne for parken meget positivt og som et samlet løft for Djursland.

»Lokalplane­n giver parken mulighed for nogle ekstra varer på hylderne, og når det regner på praesten, drypper det som bekendt på degnen,« siger han, med henvisning til at overnatnin­gsfacilite­terne kan skabe ekstra arbejdspla­dser.

Til sommer åbner en ny omfartsvej, som efter års efterspørg­sel i byen leder den tunge saesontraf­ik uden om Nimtofte. Det kan i sig selv kan give en udfordring ift. at tiltraekke gaester til byen, men håbet er, at overnatten­de gaester i Djurs Sommerland kan ledes ad et stisystem til byens supermarke­d.

Djurs Sommerland arbejder på en temapark med plads til over 450 overnatten­de gaester.

 ?? FOTO: CASPER DALHOF ?? Djurs Sommerland har fået udarbejdet et idékatalog for at illustrere, hvordan området ville kunne opbygges, men det er først, hvis lokalplane­n godkendes, at designere begynder at tegne. Derfor ønsker direktøren heller ikke at vise idékatalog­et frem, fordi det »helt sikkert« ikke kommer til at se sådan ud. Sikkert er det dog, at det kommer til at blive opført i umiddelbar naerhed af piratområd­et, hvor man kan prøve Sablen.
FOTO: CASPER DALHOF Djurs Sommerland har fået udarbejdet et idékatalog for at illustrere, hvordan området ville kunne opbygges, men det er først, hvis lokalplane­n godkendes, at designere begynder at tegne. Derfor ønsker direktøren heller ikke at vise idékatalog­et frem, fordi det »helt sikkert« ikke kommer til at se sådan ud. Sikkert er det dog, at det kommer til at blive opført i umiddelbar naerhed af piratområd­et, hvor man kan prøve Sablen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark