Jyllands-Posten

Søndergaar­d om VM på hjemmebane: Jeg håber, at jeg tager fejl

-

privatliv. Jeg kan huske, at vi spillere undrede os over, at Flemming Toft dukkede op. Han var den store fodboldkom­mentator, berømt for sit hutlihutrå­b, og vi havde aldrig set ham til en håndboldsl­utrunde før. Pludselig sad jeg i et langt interview med ham, som handlede om, da jeg rejste til EM i 2012, dagen efter at min nyfødte søn var blevet udskrevet fra hospitalet, efter at have vaeret indlagt med vand i lungerne.

Det gik taet på, og den ekstra opmaerksom­hed omkring min person og min familie sugede også energi, og den havde man ikke for meget af i forvejen. Isaer ikke efter kampdagene, hvor mange, inklusiv mig selv, havde svaert ved at sove, fordi kampene lå sent, og vi ofte først ramte hotellet omkring midnat med et højt adrenalinn­iveau.

Og dette VM varer endda laengere end EM i 2014. 14 dage tog det i alt i 2014, og alle vores kampe blev spillet i Herning, så transportt­iden var på et minimum. Denne gang varer VM 18 dage, og Danmark begynder i København, fortsaette­r i Herning og skal, hvis alt går efter planen, til Hamborg i semifinale­rne og så retur til Herning til medaljekam­pene. Og der er også to kampe mere ved VM end EM, så det kan komme op på 10 kampe på 18 dage. Det vil bide.

Presset var stort på os i 2014, fordi vi havde vaeret i VM-finalen året før og godt nok tabt stort i den til Spanien. Denne gang er presset også enormt. Måske større end på os i 2014. Dette er et VM, og Danmark har aldrig vundet VM. Vi har mange staerke spillere. Mikkel Hansen virker i storform, selv om han lige er blevet far, og det selvfølgel­ig tager lidt fokus.

Men han skal nok vaere der. Rasmus Lauge har spillet en fantastisk saeson, og Nikolaj Markussen har vaeret skarp. Og på stregen ser René Toft sulten ud efter en saeson, hvor han ikke har spillet så meget. Nogle gange betyder det mere at vaere topmotiver­et end i perfekt kampform.

Og så har vi en dygtig traener. Alle ved det, selv om de faerreste siger det, at Nikolaj Jacobsen blev ansat til at vinde VM-guld på hjemmebane. Han vil så gerne vaere den første traener til at skaffe det trofae med Danmark.

Det er desuden sidste VMchance for nogle af de aeldre profiler som Lasse Svan, Hans Lindberg og nok også René Toft. Det er nu, hvis de skal vinde VM. De får ikke en større chance, og det ved de også godt selv. Derfor er presset bare så stort hele vejen rundt.

Historisk set har det ikke vaeret en fordel for Danmark at vaere favorit, skriver den tidligere landsholds­spiller Kasper Søndergaar­d.

Kan Danmark gå hele vejen? Ja, men i min bog er Frankrig favorit, også selv om de ikke har Nikola Karabatic med denne gang. Frankrig har bare så mange andre superspill­ere. Derefter følger et bredt felt med Danmark, Sverige, Tyskland, Kroatien og Spanien. Det er ikke en fordel, at flere udpeger Danmark som favorit. Både i 2008 og 2012 kom vi til OL som favoritter, men fejlede. Ved OL i Rio i 2016 var forventnin­gerne skruet ned, og der gik vi hele vejen. Jeg håber, at jeg tager fejl, men historisk set har vi det bare generelt i Danmark bedre med at komme lidt som underdog.

 ?? FOTO: POLFOTO ?? René Toft ser sulten ud op til VM, lyder det fra den tidligere landsholds­spiller Kasper Søndergaar­d.
FOTO: POLFOTO René Toft ser sulten ud op til VM, lyder det fra den tidligere landsholds­spiller Kasper Søndergaar­d.
 ??  ?? Danmarks mest vindende landsholds­spiller
Danmarks mest vindende landsholds­spiller
 ??  ?? livstilsek­spert
livstilsek­spert
 ??  ?? traener i Århus Håndbold
traener i Århus Håndbold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark