Jyllands-Posten

Wozniacki kiggede vaek under »fornuftig lodtraekni­ng«

Ung tenniskome­t kan dog saette en tidlig stopper for danskerens titelforsv­ar ved Australian Open.

- SIMON FESTERSEN

Caroline Wozniacki var ét stort smil, da hun som forsvarend­e mester og med pokalen i sine arme ankom til den officielle lodtraekni­ng ved Australian Open i Melbourne. Og danskeren havde da umiddelbar­t også grund til at traekke på smilebånde­t.

I første runde skal Caroline Wozniacki nemlig møde belgiske Alison Van Uytvanck – på papiret en overkommel­ig modstander.

Men humøret kan meget vel skifte karakter. For ifølge ekspertkom­mentator for Eurosport Michael Mortensen skal danskeren ikke kigge langt ind i turneringe­n, før den første store udfordring melder sig.

»Den kamp, jeg frygter allermest, er allerede i fjerde runde mod australske Ashleigh Barty. Hun er kun 22 år, har hele paletten og kommer til turneringe­n med en masse selvtillid efter at have slået verdensett­eren Simona Halep i Sydney,« siger han.

Ingen lette kampe

Caroline Wozniacki er på forhånd blevet seedet som nummer tre ved grand slam-turneringe­n. Derfor forventes det også, at hun slår belgiske Alison Van Uytvanck i første runde.

Sidst de to spillere stod over for hinanden – det var på grus i Rom i 2018 – vandt Caroline Wozniacki ganske komfortabe­lt i to saet. Men alligevel skal hun forberede sig på, at belgieren kan overraske, mener Michael Mortensen.

»Hun er en spaendende spiller, der spiller meget uortodokst og ikke kommer fra samme skabelon som mange andre. Hun er god til at temposkift­e og har en lidt akavet forhånd, der kan vaere svaer at laese,« siger han.

Michael Mortensen kalder danskerens lodtraekni­ng »fornuftig«, men understreg­er, at Australian Open ikke byder på nogen lette kampe – saerligt med hendes fysiske tilstand in mente.

»Caroline Wozniacki har kun spillet to kampe i den indevaeren­de saeson, hvor hun blev småskadet. Dagsformen bliver afgørende, men fordi hun tidligere har vundet turneringe­n, ved hun netop, hvad der skal til for at gå hele vejen,« siger han.

Under studieudse­ndelsen,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark