Jyllands-Posten

UDVALGTE DANSKE TRAENERE I UDLANDET

-

Jess Thorup, Gent (Belgien)

Thomas Frank, Brentford (England)

Michael Silberbaue­r, Pacific FC (Canada)

Nils Nielsen, Schweiz kvindeland­shold

Andre danske traenere, der tidligere har vaeret i udlandet:

Michael Laudrup (bl.a. Getafe, Swansea og Spartak Moskva), Morten Olsen (Ajax og FC Köln), Ebbe Skovdahl (Benfica og Aberdeen), Jon Dal Tomasson (Excelsior og Roda), Michael Schjönberg (Hannover 96), Jan Mølby (Swansea, Kiddermins­ter og Hull) og Søren Lerby (Bayern München)

FC Nordsjaell­and har meldt ud, at klubben skal finde en ny traener, når Kasper Hjulmands kontrakt løber ud til sommer. Det sker efter et mislykket udlandsski­fte og kan åbne op for en ny mulighed i udlandet.

er praeget af et ekstremt pres for at levere med det samme – eller som Peter Rudbaek siger:

»Man skal ikke tabe ret mange kampe i kvalifikat­ionsgruppe­n til EM eller VM, før det er slut – og ikke mindst ved selve slutrunder­ne.«

Derfor kigger fodboldfor­bundene ofte efter, om en traener har erfaring i at levere resultater i store, internatio­nale kampe: »Det handler om at have en god baggrund og den rette erfaring. Det er vigtigt, at man har erfaring fra det højeste niveau og har prøvet lidt af hvert i sin karriere. Det er i hvert fald sjaeldent, at man tager en landstraen­er helt uden erfaring fra de internatio­nale kampe, så på den måde kan det godt vaere en fordel at have vaeret i udlandet,« siger Peter Rudbaek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark