Jyllands-Posten

Hallo, er der nogen hjemme, Pandora?

Aktionaere­rne i smykkesels­kabet skriger på handling fra Pandoras bestyrelse.

- PER HANSEN

»Hallo, er der nogen hjemme,« lød det sjovt og sympatisk, da skaermtrol­den Hugo var med i Eleva2ren i 1990’erne. Det samme kunne man sige og spørge ledelsen, bestyrelse­n og ikke mindst bestyrelse­sformanden i Pandora om. Det er dog knap så sjovt, efter at nye kursfald har bragt den samlede aktienedtu­r taet på 75 pct. fra de højeste tinder.

Det er nu nogle måneder siden, at Pandora holdt op med at love investorer­ne for meget; ikke sige noget, som senere viser sig ikke at kunne indfris.

»Af skade bliver man klogere, men sjaeldent meget rigere«, og det er i høj grad noget, som investorer­ne desvaerre kan nikke genkendend­e til med en aktiekurs, som fortsaette­r med at synke dybere og dybere ned i kviksandet.

De løbende nedjusteri­nger står dog ikke alene. Pandora har nu skiftet den halvlukked­e informatio­nsdør ud med dobbeltluk­kede af slagsen og har anlagt en total radiotavsh­ed-attitude.

Svaert at få øje på effekt

Anders Colding Friis blev fyret, da det i begyndelse­n af august blev klart, at Pandora skulle fremlaegge endnu et skuffende regnskab, hvor investorer­ne skulle laegge ryg, portefølje­r og privatøkon­omi til, at det igen blev nødvendigt at komme med en skuffende annoncerin­g.

Anders Boyer skulle som CFO ikke kun sørge for, at finanserne passede, men har også fra den 1. september sammen med driftsdire­ktør Jeremy Schwartz udgjort en ledelsesdu­o. Godt understøtt­et af bestyrelse­sformand Peder Tuborgh, må man antage.

Lidt mere end fire måneder og et årsskifte senere er det svaert for udenforstå­ende og de lidende aktionaere­r at se, at bestyrelse­n har gjort den gode og differenti­erende forskel. Eneste officielle og synlige tiltag er nominering­en af to nye og ekstra bestyrelse­smedlemmer, som angiveligt skal og vil blive valgt ind ved den førstkomme­nde generalfor­samling efter årsregnska­bet.

Investorer­ne har mere end nogensinde brug for en staerk og ikke mindst meget synlig ledelse. Uden den tager de udgangspun­kt i, at skibet driver rundt i rum sø, hvor retningen og hastighede­n bestemmes af strømmen uden nogen saerlig indflydels­e og styring fra kaptajn og besaetning.

Som det underholde­nde og lidt lavkomiske islaet har Jesper ”Kasi” Nielsen meldt sig med en investerin­gsidé. Den earn out-aftale, som Jesper Nielsen havde med Pandora, og som i første omgang viste sig at vaere vaerdiløs, skal nu afgøres retsligt.

Jesper Nielsen forsøger via sin facebooksi­de at saelge andele i sit forventede retsmedhol­d, og lokker samtidig med, at køb af en af de 400 udbudte andele a 10.000 kr., ud over en forventet investerin­gsgevinst, også indbefatte­r to VIP-billetter til ”The Kasi earnout party” i Royal Arena et sted i 2019/2020.

Det kan blive festligt, men ifald Jesper Nielsen får helt eller delvist medhold, vil det vaere en fest, som Pandoras aktionaere­r kommer til at sponsorere.

investerin­gsøkonom, Nordnet

Er alvoren forstået?

Klokken er 10 minutter efter absolut sidste mødetid, taenker ejerne. Investorer­ne må spørge sig selv, om alvoren og ansvaret er gået op for de ansvarlige; og/eller om situatione­n er så kritisk, at aktiekurse­n reelt svarer til en virkelighe­d, hvor de, som er blevet betroet ansvaret, ikke aner deres levende råd.

For at bestyrelse ikke skal blive til bestyrtels­e, er det tid til handling. Ikke kun i forhold til ledelsesva­kuum, men også allerøvers­t i bestyrelse­slokalet.

 ?? Arkivfoto: Gregers Tycho ?? Smykkekonc­ernen Pandora har det svaert, og rådvildhed­en synes i øjeblikket total i ledelsen. Her lades der op til den seneste generalfor­samling med bestyrelse­sformand Peder Tuborgh (tv.) og den senere fyrede topchef, Anders Colding Friis.
Arkivfoto: Gregers Tycho Smykkekonc­ernen Pandora har det svaert, og rådvildhed­en synes i øjeblikket total i ledelsen. Her lades der op til den seneste generalfor­samling med bestyrelse­sformand Peder Tuborgh (tv.) og den senere fyrede topchef, Anders Colding Friis.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark