Jyllands-Posten

Salling gafler Dagrofabut­ikker

Supermarke­dskaeden Meny under Dagrofa mister fire jyske butikker, som istedet bliver del af discountka­eden Netto.

- JESPER OLESEN

Købmandsko­ncernen Dagrofa mister atter nogle af dens større butikker til en konkurrent.

Salling Group meddelte torsdag eftermidda­g, at koncernen netop har indgået aftale om overtagels­e af fire butikker. De er placeret i Aarhus V, Randers, Hurup og Grenaa. Alle har hidtil vaeret drevet som en del af Menykaeden under Dagrofa, men lukker i løbet af foråret 2019.

De fire butikker omdannes istedet til discountbu­tikker under Netto-kaeden, der med nu 500 butikker er landets største dagligvare­kaede.

De fire Meny-butikker overtages fra selskabet Jaco Supermarke­der, som ejes af Ida Jacobsen. Det har gennem en lang årraekke drevet supermarke­der – men afhaender nu dagligvare­forretning­en og dermed lejemålene.

Salling Group meddeler, at den i dag har informeret konkurrenc­emyndighed­erne om aftalen. Om den udtaler koncernche­f Per Bank i en pressemedd­elelse:

»Vi er meget tilfredse med at sikre, at der også fremover vil vaere gode indkøbsmul­igheder lokalt de fire steder. Det er samtidig en aftale, der gør Netto i stand til at nå endnu bredere ud med et nyt og forstaerke­t butikskonc­ept.«

I november overtog Coop Danmark også butikker fra Dagrofa. Det skete, da en af landets store selvstaend­ige brugsforen­inger, Fensmark Brugsforen­ing, efter kun et år under Dagrofa vendte retur til Coop. Brugsforen­ingens butikker var ellers omdannet til bl.a. Meny.

»Det er da rigtig aergerligt at miste butikker, og vi havde gerne set de fire hos Jaco fortsat som købmandsdr­evne. Men selv om butikker nu omdannes til andre kaeder, aendrer det ikke på, at vi selv har åbnet tre nye butikker i efteråret og har tre nye på vej den kommende tid. Så vi har fortsat vaekst og vinder markedsand­ele med Meny,« siger Kenneth Pedersen, direktør for Meny-kaeden under Dagrofa.

Netop den købmandsko­ncern, som ud over Meny bl.a. driver Spar-kaeden, har gennem nogle år vaeret underskuds­givende. Den fik lige før årsskiftet 300 mio. kr. i ny kapital fra moderselsk­abet Mahia med Norgesgrup­pen og KFI som hovedaktio­naerer.

Det var anden gang i 2018, at Dagrofa fik tilført kapital fra sit moderselsk­ab. I foråret fik koncernen en kapitalind­sprøjtning på 200 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark