Jyllands-Posten

Giganter bejler til Faetter BR

DETAILHAND­EL: Coop Danmark har på linje med Salling Group opmaerksom­heden rettet mod muligheder­ne for at overtage Top-Toy koncernen eller noget af det konkursram­te selskab.

- JESPER OLESEN LONE ANDERSEN

Dysten om at overtage det konkursram­te legetøjsse­lskab Top-Toy eller dele af dets aktivitete­r kan ende med en budrunde med også landets to største dagligvare­koncerner.

Gennem torsdagen blev Salling Group naevnt som en førende dansk byder i runden, hvor kuratorern­e forhandler om at afhaende selskabets aktivitete­r – her under bl.a. maerket Faetter BR.

En anden byder er ifølge Jyllands-Postens kilder den anden store danske dagligvare­gigant, Coop Danmark. Til de oplysninge­r lød den kortfatted­e melding fra koncernens informatio­nsdirektør Jens Juul Nielsen torsdag aften:

»Vi har ingen kommentare­r til det.«

Coop rummer flere kaeder – bl.a. supermarke­derne Kvickly og SuperBrugs­en, som også satser på salg af bl.a. legetøj, ligesom koncernen har egen netbutik – også med legetøj.

Hovedkonku­rrenten Salling Group er – med dens Føtex-supermarke­der og Bilkavareh­use samt onlinehand­el – dog en af de helt store aktører på det danske marked for legetøj. Dermed vil dagligvare­giganten vaere et oplagt bud på en overtagels­e af Top-Toy eller dele af det.

Britisk bud ventes

Til de forlydende­r lød meldingen fra kommunikat­ionsdirekt­ør Mads Hvitved Grand, Salling Group, torsdag i en skriftlig udtalelse:

»Når en stor spiller som Top-Toy forlader det danske marked, er det helt forståelig­t, at der er spekulatio­n vedrørende detailkaed­er med butikker i hele Danmark. Vi er i Salling Group optaget af, at legetøj fortsat skal vaere en vigtig del af kundernes indkøbsmul­igheder i de fysiske butikker, men vi kommentere­r aldrig på Lars Bo Kirk, pressetals­mand for konkursboe­t Top-Toy rygter eller spekulatio­ner om konkrete forretning­smulighede­r.«

Det er uvist, om de to detailkaem­per i en budrunde vil gå efter udvalgte lunser af konkursboe­t eller hele molevitten.

Mens de to store dagligvare­koncerner er sparsomme med oplysninge­r om budrunden, er meldingen mere kontant fra den nordjyske onlinevirk­somhed Coolshop. Den driver også fysiske legetøjsbu­tikker forskellig­e steder i landet under navnet Kids Coolshop.

»Vi har afleveret et bud. Og buddet omfatter det meste af Top-Toys forretning,« siger en af ejerne i Coolshop, Jacob Risgaard, til Jyllands-Posten.

Mange i legetøjsma­rkedet forventer også at se den britiske legetøjsko­ncern The Entertaine­r som en mulig køber. Selskabet kunne bruge Top-Toy som et brohoved i det nordiske marked.

The Entertaine­r har endnu ikke svaret på JyllandsPo­stens henvendels­e.

Konkurs til jul

Legetøjsko­ncernen Top-Toy måtte opgive mellem jul og nytår og aflevere en konkursbeg­aering i skifterett­en i København. Siden 30. november har selskabet vaeret under rekonstruk­tion, fordi ejerne – kapitalfon­den EQT og familien Gjørup – ikke kunne enes om finansieri­ngen af fremtiden.

Fra konkursboe­t er der ikke mange oplysninge­r om den konkrete budrunde. Men forhandlin­gene er tydeligvis gået ind i en afgørende fase.

Torsdag meddelte TopToy, at udsalget af det enorme lager af legetøj er sat i stå, fordi man er i realitetsf­orhandling­er.

»Der er kommet flere seriøse bud, som vi arbejder på. Men hvem byderne er, kan vi ikke sige. Der forhandles nu om den danske del af forretning­en, mens der fortsat planlaegge­s udsalg i den svenske og den finske forretning i naeste uge,« siger Lars Bo Kirk, pressetals­mand for konkursboe­t Top-Toy til Jyllands-Posten.

 ?? Foto: Stine Rasmussen ?? Både Salling Groups Føtex- og Bilka-kaeder og Coops forretning­er saelger masser af legetøj og kan dermed vaere oplagte købere af Faetter BR.
Foto: Stine Rasmussen Både Salling Groups Føtex- og Bilka-kaeder og Coops forretning­er saelger masser af legetøj og kan dermed vaere oplagte købere af Faetter BR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark