Jyllands-Posten

Hvidvasksa­g koster Danske Bank 320 mio. kr. i renteudgif­ter

Investorer kraever en højere rente for at finansiere Danske Bank. Det viser en udstedelse, der onsdag blev udskudt.

- KRISTOFFER BRAHM JETTE AAGAARD

Hvidvasksa­gen koster i runde tal Danske Bank 320 mio. kr. i årlige ekstraomko­stninger, fordi investorer­ne kraever en merrente for at finansiere bankens gaeldsudst­edelser.

Det viser en udstedelse på 20 mia. kr., som Danske Bank stort set nåede at gennemføre tirsdag aften, men som endte med at blive udskudt.

Danske Bank skal i år hente op imod 80 mia. kr. på kapitalmar­kederne. Halvdelen af det er en saerlig type seniorgael­d, som det i runde tal er blevet 0,8 pct. dyrere for banken at finansiere, hvis man sammenlign­er med den rente, som de store nordiske konkurrent­er betaler.

»Vi er villige til at betale for at sikre, at investorer­ne får en god oplevelse. Og vi har besluttet, at den højere renteomkos­tning ikke rammer vores kunder,« siger Christoffe­r Møllenbach, som er Group Treasurer i Danske Bank.

Der var onsdag aften stor interesse for Danske Banks gaeldsudst­edelse. Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r var der en samlet efterspørg­sel fra investorer­ne på i alt 88 mia. kr. Men netop som udstedelse­n var ved at blive lukket, annoncered­e den amerikansk-britiske hvidvaskja­eger Bill Browder, at han torsdag ville praesenter­e nyt om hvidvasksa­gen. Det fik Danske Bank til at traekke i håndbremse­n.

»Vi vil vaere så åbne og transparen­te som muligt over for vores investorer. Derfor fandt vi det rigtigt at traede et skridt tilbage og vente med at prissaette gaeldsudst­edelsen, indtil vi og investorer­ne har hørt, hvad Bill Browder har at sige,« siger Christoffe­r Møllenbach.

En analytiker er overrasket over den store praemie, som investorer kraever i merrente for at finansiere Danske Banks udstedelse­r.

»Det er et utroligt højt niveau. Hvis Danske Bank skal udstede resten af denne type obligation­er på det niveau, vil det have nogle ret voldsomme implikatio­ner. Både for deres konkurrenc­edygtighed og for deres profitabil­itet. Det kan koste et cut på en tocifret procentdel af deres bundlinje, men det er selvfølgel­ig heller ikke det, som Danske Bank håber på. Banken håber formentlig, at prisen falder,« siger Mads Thinggaard, aktieanaly­tiker hos ABG Sundal Collier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark