Jyllands-Posten

Tidligere Danske-kronprins går ind i bestyrelse­sfirma

Lars Mørch var den første af topfolkene i Danske Bank, der måtte stoppe som følge af hvidvasksa­gen. Nu er han gået ind i et bestyrelse­sfirma.

- MICK KRISTENSEN

Lars Mørch var i foråret 2018 den første i Danske Banks øverste ledelse, der blev faeldet af bankens omfattende hvidvasksa­g.

Men ni måneder efter stoppet i Danske Bank har den danske erhvervsma­nd nu fundet noget nyt at kaste sig over.

I december indtrådte han således i både ejerkredse­n og bestyrelse­n hos bestyrelse­svirksomhe­den Board Governance. I den forbindels­e skød Lars Mørch og en anden ny medejer 3 mio. kr. i frisk kapital i virksomhed­en.

»Board Governance er en lille spaendende virksomhed, som er skabt og har vaeret drevet i 20 år af nogle ildsjaele. Jeg har haft dialog med dem i forbindels­e med, at de i samarbejde med eksperter har udviklet en staerk bestyrelse­sportal. Jeg tror, mange danske virksomhed­er og organisati­oner vil kunne have stor gavn af løsningen,« skriver Lars Mørch i en mail til Jyllands-Posten.

Han forklarer, at han endnu ikke ved, hvor meget tid han skal bruge på sit engagement i Board Governance, der slår sig selv op på at vaere Skandinavi­ens førende udbyder af forretning­s- og ledelsesor­ienterede produkter til bestyrelse­r og direktione­r.

Men er investerin­gen i Board Governance den første i en raekke fra Lars Mørch?

»Nej, der er ikke aktuelle planer om at investere i flere selskaber,« skriver han.

Anset som kronprins

Hos Board Governance har stifter og adm. direktør Randi Ib haft for travlt til at give interview i de seneste dage. Men hun skriver til JyllandsPo­sten, at »vi er glade for, at vi er blevet styrket i bestyrelse­n og ser frem til samarbejde­t med de nye medejere«.

Lars Mørch var anset som kronprinse­n i Danske Bank og som manden, der skulle overtage, hvis den davaerende topchef, Thomas Borgen, uventet måtte gå af.

Men så langt kom det aldrig, da Lars Mørch besluttede sig for at stoppe i Danske Bank.

Han havde siden 2012 vaeret ansvarlig for internatio­nal banking, og dermed har han haft ansvaret for den skandalera­mte afdeling i Estland.

Thomas Borgen havde også ansvaret for den estiske filial på et tidspunkt, mens hvidvasken fandt sted. Han forblev på sin post, da Lars Mørch trak sig.

Thomas Borgen besluttede dog i september at stoppe i Danske Bank, da banken fremlagde sin hvidvaskun­dersøgelse.

Som Jyllands-Posten for nylig beskrev, har også Thomas Borgen foretaget sit første erhvervsma­essige skridt efter tiden i Danske Bank. Han har således oprettet sin egen enkeltmand­svirksomhe­d med navnet Borgen.

 ?? Foto: JP ?? Lars Mørch var anset som kronprins i Danske Bank, før han i april 2018 valgte at traekke sig.
Foto: JP Lars Mørch var anset som kronprins i Danske Bank, før han i april 2018 valgte at traekke sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark