Jyllands-Posten

Til Davos

-

er blevet løst, vil omkring 800.000 statsansat­te ikke have fået løn i en måned, og store dele af statsadmin­istratione­n vil kunne have fungeret i begraenset omfang.

Sikkehedsm­areridt

For World Economic Forum repraesent­erer situatione­n et mareridt.

En amerikansk praesident kraever det maksimale sikkerheds­opbud, og i et Davos, hvor trafikken mange gange dagligt bryder sammen under årsmødet, er det mere end problemati­sk at skulle have en praesident­iel kortege gennem byen.

Som situatione­n er i øjeblikket, må World Economic Forum forberede sig på alt fra, at Donald Trump kommer og bliver i Davos under hele årsmødet til, at han melder afbud.

En anden mulighed, der er skitseret over for pressekorp­set i Det Hvide Hus, der følger praesident­en, hvor end han agter sig hen, er, at Trump flyver til Davos og er der i 12 timer, inden han returnerer til Washington, D.C.

Selv uden praesident Trump vil USA vaere overordent­ligt staerkt repraesent­eret i Davos, idet 750 eller en fjerdedel af alle deltagere kommer fra USA.

Danskere

World Economic Forum holder regionale årsmøder rundt om i verden, men ikke i Nordamerik­a eller Europa, hvorfor Davos er det primaere forum for erhvervsle­dere og politikere fra de to verdensdel­e.

Kina, der hvert år er vaert for det største årsmøde uden for Davos, stiller med en delegation på en snes personer anført af vicepraesi­dent Wang Qishan. Det står i skrivende stund ikke klart, om han i Davos skal mødes med praesident Trump.

Den forholdsma­essigt største delegation kommer fra De Forenede Arabiske Emirater, der sender et dusin ministre til Davos. Delegation­en ledes af kronprinse­n, sheik Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Blandt regeringsm­edlemmerne finder man minister for kunstig intelligen­s Omar bin Sultan alOlama samt minister for lykke og velvaere Ohood Bint Khalfan al-Roumi.

Den danske delegation i Davos, der taeller 28 deltagere, anføres af statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V). Fra regeringen deltager endvidere finansmini­ster Kristian Jensen (V) og beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V).

Lars Løkke Rasmussen er blandt de forholdsvi­st få europaeisk­e stats- og regeringsc­hefer, der indtil videre har bebudet sin deltagelse i årsmødet. Erfaringsm­aessigt vaelger nogle regeringsc­hefer først at meddele deres ankomst til Davos, få dage før at årsmødet begynder.

 ?? Foto: Michael Probst/AP ?? Verdens mest magtfulde erhvervsle­dere og politiske ledere måtte finde sig i at få deres bevaegelse­sfrihed indskraenk­et, da praesident­Trump ankom til kongrescen­teret i Davos til World Economic Forums årsmøde 2018. Trump har meldt sin ankomst igen i år.
Foto: Michael Probst/AP Verdens mest magtfulde erhvervsle­dere og politiske ledere måtte finde sig i at få deres bevaegelse­sfrihed indskraenk­et, da praesident­Trump ankom til kongrescen­teret i Davos til World Economic Forums årsmøde 2018. Trump har meldt sin ankomst igen i år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark