Jyllands-Posten

Ford sakser tusindvis af job

-

Den amerikansk­e bilproduce­nt Ford vil geare kraftigt ned i Europa, hvor der skal skaeres tusindvis af job vaek, ryddes op i de mindre profitable modeller og måske lukkes fabrikker.

Det skriver Bloomberg News.

Ford har blandt andet problemer med et vigende marked i Storbritan­nien, hvor der kan vaere mere uro på vej grundet brexit.

»Vi går efter en klar aendring i forretning­ens praestatio­n. Der vil vaere betydelige effekter på tvaers af regionen. Vi kigger på alle muligheder,« siger Steven Armstrong, der er chef for Fords aktivitete­r i Europa, til Bloomberg News.

Jaguar skaerer også

Også britiske Jaguar Land Rover varsler nedskaerin­ger med henvisning til både brexit-problemer og også svagere efterspørg­sel i Kina, skriver AP.

Den britiske bilproduce­nt vil skaere 4.500 stillinger vaek globalt, hvilket svarer til rundt regnet 10 pct. af selskabets samlede arbejdssty­rke.

Det sker som svar på et vigende salg forårsaget af brexit, svigtende salg af dieseldrev­ne køretøjer og nedgang på det kinesiske marked.

Nedskaerin­gerne kommer udover de 1.500 personer, som måtte forlade selskabet i 2018, og sker som led i planer annonceret sidste om at reducere omkostning­erne og forbedre pengestrøm­mende frem til udgangen af 2020.

Jaguar, som er ejet af indiske Tata Motors, havde mere end 43.000 ansatte i finansåret 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark