Jyllands-Posten

Bekymring pressede renterne

-

I fravaer af konkret nyt fra de seneste tre dages handelsfor­handlinger mellem USA og Kina blev den optimisme, forhandlin­gerne havde motiveret ugens første dage, torsdag afløst af bekymring i aktiemarke­det. Det afledte rentefald i takt med, at investorer­ne søgte mod sikre havne.

Yderligere usikkerhed blev motiveret af budgetkris­en i USA mellem Repraesent­anternes Hus og praesident­en Donald Trump.

Og allerede før de europaeisk­e markeder åbnede, gav skuffende kinesiske inflations­tal mismod og dermed rentefald. De kinesiske forbruger- og producentp­riser dykkede markant i december, og stigningst­akten lå langt under økonomerne­s forventnin­ger. Det tyder på yderligere nedadgåend­e pres på den kinesiske vaekst.

Torsdag lukkede renten på den tiårige toneangive­nde danske statsoblig­ation i 0,17 pct som var 1 basispoint lavere end såvel lukkenivea­uet onsdag som åbningsniv­eauet torsdag morgen. Midt på eftermidda­gens var renten ned i 0,16 pct. som er det laveste niveau for den tiårige statsoblig­ation siden den blev lanceret som den toneangive­nde for snart to år siden. Tilsvarend­e sås rentefald på 2 basispoint i Tyskland og på 4 basispoint i Paris ved dansk lukketid, mens den amerikansk­e rente på samme tidspunkt var steget lige under 1 basispoint.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark