Jyllands-Posten

RASMUS KOLLER SØRENSEN, 25 ÅR

-

Rasmus Koller Sørensen vil praesenter­e en verden af naturvine for aarhusiane­rne.FOTO: naturlige produktion­sproces giver vin med mere kant og med mere flaskevari­ation, fordi det ikke er stabiliser­et. Et mere rent, laeskende og lystfuldt udtryk. En mere ligetil og aerlig smag,« siger Rasmus Koller Sørensen.

Han synes, at alle, der har fordomme om naturvin, skal kigge forbi hans nye vinbutik og gå på sortimente­t.

»Det handler om at saenke paraderne en smule og vaere mere åben over for en anden tilgang til vinfremsti­lling. Det er altid godt at få udvidet sin horisont,« siger Rasmus Koller Sørensen.

Han er ikke glad for begrebet naturvin. Vin er vin, også selv om det er produceret baeredygti­gt.

»Begrebet naturvin er med til at saette den naturligt fremstille­de vin i bås. For eksempel er det en misforståe­lse, at økologisk vin er naturvin. Du må stadig tilsaette forskellig­t skidteras til din vin, selv om den er økologisk. Mange naturlige vine er slet ikke certificer­ede økologiske, fordi de økologiske organisati­oner er tidskraeve­nde og dyre at blive en del af for de små vinbønder,« siger Rasmus Koller Sørensen. opdagelse

Vin samler folk

i Rasmus Koller Sørensen bryder sig heller ikke om vinsnobber­i.

»For mig handler det om det, som vin kan. Nemlig at samle folk og skabe en Født og opvokset i Skagen.

2013: Tjener på De 2 Have i Skagen.

2013: Tjener på Kadeau, Michelin-restaurant, Kbh.

2014: Tjener på Ved Stranden 10, Kbh.

2015: Restaurant­chef på Castenskio­ld, Aarhus.

2016: Restaurant­chef på Sårt, Aarhus.

2018: Grundlaegg­er Reduktivt med smagninger af naturlig vin.

2019: Åbner vinbutikke­n Reduktivt i Vestergade 62. stemning. Vin omfavner og skaber grobund for gode samtaler. Alle kan forholde sig til vin,« påpeger Rasmus Koller Sørensen.

Reduktivt får omkring 70 naturvine på hylderne. De fleste fra Europa, også Østeuropa, der er på vej op inden for vinens verden.

»Jeg arbejder helt uafhaengig­t af leverandør­er, så jeg kan købe det ind, som jeg selv godt kan lide. Der bliver vine både til folk, der kan lide et klassisk, ikke for spraglet udtryk, og til dem, der vil have noget kant. Der bliver også vine, der helt sikkert stikker af og udfordrer. Folk får muligheden for at opleve, hvad naturvin er. Sortimente­t kommer til at skifte løbende, for det meste naturvin bliver jo produceret i små maengder,« forklarer Rasmus Koller Sørensen.

Vinbutikke­n får enkelte siddeplads­er, men almindelig­e butiksåbni­ngstider. Vil man smage et glas, kan man vaelge i kategorier­ne bobler, rødvin, hvidvin og orangevin, og så vaelger Rasmus Koller Sørensen flasken.

»Jeg serverer den vin, der smager bedst på dagen. Også for at få folk lidt ud af deres komfortzon­e, mange har jo tendens til at gå efter det samme. Stemningen bliver helt nede på jorden, ikke noget fisefornem­t her,« siger Rasmus Koller Sørensen.

Reduktivt får også spiritus, fiskekonse­rves og kaffe på hylderne, alt baeredygti­gt produceret.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark