Jyllands-Posten

Aarhus-politikere: Brandvaese­net skal selv finde millioner til kritiseret branddirek­tør

Fratraedel­sesaftalen med Østjylland­s Brandvaese­ns tidligere direktør på 1,8 mio. kr. skal hentes i brandvaese­nets budget, mener politikere.

- JONAS HVID ESBEN LARSEN MIKKELSEN

De ca. 1,8 mio. kr. som den fratrådte branddirek­tør Lars Hviid får med sig, kommer tilsynelad­ende til at blive taget fra Østjylland­s Brandvaese­ns (ØB) samlede kasse.

Sådan lyder det i hvert fald fra Aarhus Kommunes repraesent­anter i bestyrelse­n for ØB, som også Skanderbor­g, Odder og Samsø kommuner er med til at drive.

»Det kommer til at indgå i brandvaese­nets samlede økonomi. Men det er vigtigt at sige, at vi er først ved at få et overblik over det,« siger Camilla Fabricius (S), der er byrådsmedl­em i Aarhus.

Samme melding lyder fra ØB’s bestyrelse­sformand, Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, som uddyber, at finansieri­ngen af fratraedel­sesordning­en indgår i den samlede økonomiske genopretni­ngsplan for ØB, der kom ud af 2018 med et overforbru­g på 4 mio. kr. og mangler 7,4 mio. kr. i budgettet for 2019.

»Det beløb, direktøren skal have, er et engangsbel­øb. Det er dog stort. ØB skal selv finde besparelse­r på administra­tion og ledelse, men er der et beløb, inklusiv fratraedel­sesbeløbet, som går ud over kerneopgav­en og udryknings­tider, så mener jeg, at det er en opgave for ejerkredse­n,« siger formanden, der understreg­er, at beløbet i fratraedel­sesordning­en er overenskom­stbestemt.

Økonomiske problemer

Som beskrevet i JP Aarhus er der indgået en fratraedel­sesaftale med Lars Hviid, der først blev fritaget fra tjeneste for den 21. december at fratraede.

Ifølge et svar fra ØB står Lars Hviid til at få ca. 1,8 mio. kr. Det daekker over, at den forhenvaer­ende direktør har seks måneders opsigelses­varsel og krav på en fratraedel­sesgodtgør­else svarende til et års løn i henhold til ”Rammeaftal­e om kontraktan­saettelse af chefer”, som kommunerne­s forening, KL, og Forhandlin­gsfaelless­kabet har indgået.

Hans årsløn lå på 992.025 kr. og med pension på 19,55 pct. i pension og saerlig feriegodtg­ørelse oveni, når det samlede beløb op på 1.207.430 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark