Jyllands-Posten

Ny målmand roses af Liverpool-traener: »Han er meget, meget staerk i luften«

Polske Kamil Grabara tror fuldt og fast på, at han kan blive førstemålm­and i AGF i foråret, efter at han er blevet lejet i Liverpool.

- JESPER ENGMANN

Han er netop fyldt 20 år, men har selvtillid som en moden mand, der ved, hvad han kan. Polske Kamil Grabara er kommet til AGF fra Liverpool på en lejeaftale for resten af saesonen, og han er klar til at tage kampen op med klubbens øvrige målmaend, Óscar Whalley og Kasper T. Kristensen.

»Jeg forventer at spille, ellers var jeg ikke kommet. Jeg er klar til at konkurrere om pladsen på førstehold­et. Jeg har masser af tid til at vaenne mig til forholdene og kaempe for det,« siger Kamil Grabara.

Polakken skiftede i 2016 til Liverpool fra Ruch Chorzów i Polen, hvor han allerede som 16-årig fik seniordebu­t. Det gav opmaerksom­hed fra blandt andre Manchester City og Manchester United, men han endte i Liverpool, hvor han siden er avanceret fra ungdomshol­dene til at få kampe på klubbens U23hold.

Staerk mentalitet

I Liverpool er han blevet traenet af Mark Morris, der har ansvaret for målmaenden­e på U23-holdet, og Mark Morris var fremme med de helt store ord, da han på Liverpools hjemmeside skulle fortaelle om Kamil Grabara.

»Han er meget, meget staerk i luften, og han har en staerk mentalitet. Han lytter, og han arbejder virkelig hårdt, og når man gør det, bliver man belønnet. Da han først kom til vores akademi fra Polen, havde han en del at laere, men han har hurtigt gjort fremskridt, og vi har store forhåbning­er til ham. Han håndterer indlaeg bedre end de fleste målmaend, og han har i den grad tilpasset sig den engelske spillestil,« fortalte Mark Morris.

Kamil Grabara har ved en to lejlighede­r fået spilletid på Liverpools bedste hold. I sommeren 2017 afløste han Loris Karius i en traeningsk­amp mod Tranmere Rovers. Liverpool vandt 4-0, Kamil Grabara spillede de sidste 23 minutter af kampen og nåede at røre bolden syv gange, ifølge statistikk­erne fra Liverpool.

I sommer spillede han de første 45 minutter, da Liverpool vandt 4-1 over Manchester United i en testkamp i Michigan, USA.

Traenet med de bedste

Siden har han regelmaess­igt traenet med de bedste Liverpool-spillere under ledelse af manager Jürgen Klopp, indtil han i denne uge rejste til Aarhus for at spille for AGF med David Nielsen som chef.

»Jeg har et godt indtryk af AGF. Alle er positive og hjaelpsomm­e. Det er skønt. Alle ved, jeg stadig er Liverpool-spiller, men på et tidspunkt i din karriere er du nødt til at tage et skridt fremad. Dette er det rette for mig. Som målmand handler det om at spille, og det bliver et godt halvår, der venter,« siger Kamil Grabara.

Efter saesonen i AGF venter EM for U21-landshold i Italien, hvor Polen har kvalificer­et sig. Polakkerne var i EM-pulje med Danmark, som vandt gruppen og kvalificer­ede sig direkte til EMslutrund­en, mens Polen måtte ud i to kvalifikat­ionskampe med Portugal for at nå til EM.

Kamil Grabara har vaeret førstemålm­and på det polske U21-landshold i de seneste otte kampe.

»Det var en hård kvalifikat­ion til EM, men vi slog Danmark undervejs. Nu er vi en spaendende gruppe, så jeg vil fortsat gerne vaere førstevalg,« siger Kamil Grabara, som sammen med det polske U21-landshold ved EM skal op mod Italien, Spanien og Belgien.

Løbe risiko

»Der er ingen garantier at få i fodbold. Men ud af de 12 kampe på U21-landsholde­t, har jeg spillet de fleste. Det er et godt tegn,« siger Kamil Grabara, som ikke mener, at han løber risikoen for at miste sin plads på U21-landsholde­t med sit skifte fra Liverpool til AGF.

»I fodbold skal man løbe en risiko nu og da, både i kampene, og når det handler om at tage beslutning­er. Da jeg skrev kontrakt med AGF, var der ingen, der sagde, at jeg skulle spille så og så mange kampe. Men jeg kan slås for det, og hvis jeg er den bedste målmand, så spiller jeg kampene,« siger målmanden.

Indendørst­urnering

Han kan fredag aften se nogle af sine nye holdkammer­ater i aktion, når AGF er vaert for indendørst­urneringen KMD Cup i Ceres Arena. Ud over U19-spillerne Jacob Trenskow og Albert Grønbaek stiller AGF med Søren Bugge, Sebastian Hausner, Benjamin Hvidt, Kasper Lunding, Magnus Kaastrup, Nimo Gribenco, André Riel, Youssef Toutouh og Tobias Sana, der er anfører.

 ?? FOTO: CARLOS OSORIO/AP ?? Kamil Grabara fotografer­et i sommer, da han spillede 45 minutter på Liverpools bedste hold i en testkamp mod Manchester United i USA.
FOTO: CARLOS OSORIO/AP Kamil Grabara fotografer­et i sommer, da han spillede 45 minutter på Liverpools bedste hold i en testkamp mod Manchester United i USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark