Jyllands-Posten

Aarhus Stadion - en langsigtet strategi

-

Niels Kurt Nielsen direktør, Mårslet

Aarhus har det med at komme med ” hovsa”-løsninger og deraf flere Aarhus historier. Der er i 2017 og 2018 fremkommet flere mere eller mindre gode løsninger vedr. Århus Stadion mv. Men det giver ikke nogen mening at vor stadion udbygges, når man ikke har løst parkerings­problemern­e. Det er et sandt kaos, blot der kommer 5000 til en fodboldkam­p. Aarhus Kommune bør komme med en langsigtet løsning på stadion og andre idraetsfac­iliteter. For en del år siden deltog jeg i et seminar i Aarhus, hvor også bl.a davaerende borgmester Flemming Knudsen samt Banedanmar­k var til stede.

På dette møde blev der fremlagt en helhedspla­n som følger:

Der skulle etableres et stort idraetscen­ter ved Årslev Kro. Her skulle der bl.a. bygges et nyt stadion, svømmehal, tennisbane­r, en stor multihal mv. og gode parkerings­forhold! Og taet på motorvejen. En letbane skulle køre fra Hovedbaneg­ården til Årslev mv. (planen var mere omfattende end beskrevet her). Vi skal vaek fra midtbyen, se hvad Aalborg og Herning gør.

Denne plan var fantastisk god, men vore politikere sidder på haenderne. Hvorfor er denne plan ikke kommet frem af mølposen? Og hvorfor hører vi intet fra Flemming Knudsen? Ok, han har jo kvajet sig op til flere gange, Marselisbo­rghallen er et stort flop og som bekendt vor atletikban­e på Aarhus Stadion, som bliver brugt ca. tre gange om året.

Aarhus Kommune bør få ekstern rådgivning til denne opgave, vi skal ikke have flere dyre løsninger som Dokk1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark