Jyllands-Posten

I Hvidovre kan vi selv – erhvervsom­rådet Holmene er jo vores projekt

-

Helle Adelborg borgmester i Hvidovre (S)

I Jyllands-Postens leder forleden blev der spurgt ”Hvorfor kan København ikke selv?” på baggrund af Hvidovre Kommune og regeringen­s praesentat­ion af planerne om at etablere erhvervsom­rådet Holmene. Lederen beskriver desvaerre ikke Holmene korrekt, hvorfor jeg føler mig nødsaget til at klargøre, hvad projektet handler om, og hvem der står bag projektet. Først og fremmest er Holmene ikke Københavns Kommunes projekt. Det er Hvidovre Kommunes projekt, og det er et projekt, som jeg selv og min administra­tion har arbejdet på i tre år. Københavns Kommune har vaeret en vigtig sparringsp­artner, ligesom Hvidovres øvrige nabokommun­er har vaeret meget vigtige sparringsp­artnere i de år, hvor vi har arbejdet med projektet.

Men idéen om Holmene er født i Hvidovre, og det er Hvidovre Kommune, der har udviklet idéen til den vision, som det er i dag.

Så Jyllands-Postens leder har fået kaffen galt i halsen, når lederen skriver: »Den energi, som regeringen investerer i København, er tankevaekk­ende. I resten af landet er det kommuner og lokale interessen­ter, der selv må stå for erhvervs- og egnsudvikl­ing, men åbenbart er København – landets største kommune – ude af stand til at løfte disse opgaver på egen hånd.«

For Holmene er et produkt af praecis det, som Jyllands-Posten beskriver. En kommune – Hvidovre Kommune – der selv har stået for erhvervs- og egnsudvikl­ing.

Dernaest har Jyllands-Posten også misforståe­t, at vi ikke ved, hvad det vil koste at etablere Holmene. Det ved vi godt. Det vil koste knap 3 mia. kr., og omkostning­erne til etablering­en af Holmene kan daekkes af indtaegter­ne ved at modtage overskudsj­ord.

Endelig vil vi, når grundene er klar til at blive solgt, have en fin indtaegt for salg af byggegrund­e. Så vi har fuld klarhed over økonomien, som ikke vil ligge Hvid- ovre Kommunes borgere til last.

Som jeg også sagde flere gange under lanceringe­n af Holmene forleden, har 25 år i lokalpolit­ik laert mig, at alene kan man noget, sammen kan man meget mere. Derfor er jeg også utrolig glad for alle de interessen­ter, der støtter og bakker op om Holmene – regeringen, flere af Folketinge­ts partier, vores nabokommun­er, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Dansk Metal og PensionDan­mark.

Der er stadig langt fra vores vision til ni faerdige øer, men med den store opbakning, som Holmene fik i mandags, går jeg meget fortrøstni­ngsfuldt ind i de naeste faser af udviklinge­n af Holmene.

Endelig ville det klaede JyllandsPo­stens leder at løfte sig selv lidt op over diskussion­en om København mod Udkantsdan­mark, som jeg (i parentes bemaerket) person- ligt synes er en meget kedelig betegnelse for dele af vores land.

Holmene er ikke en konkurrenc­e mellem Øst- og Vestdanmar­k. Holmene giver Danmark et vigtigt kort på hånden i den nordeuropa­eiske konkurrenc­e. København er i konkurrenc­e med andre nordeuropa­eiske storbyer som eksempelvi­s Amsterdam, Hamborg, og Stockholm om at tiltraekke virksomhed­er, kloge haender og hoveder og investerin­ger til Danmark.

Vaelger de København frem for eksempelvi­s Amsterdam er det ikke kun godt for København – det er godt for hele Danmark. Og med medieomtal­e i blandt andet The Guardian, Bild og Telegraaf må man sige, at Holmene har skabt opmaerksom­hed uden for Danmarks graenser. Når JyllandsPo­stens leder spørger, ”Hvorfor kan København ikke selv?”, kan jeg kun svare, at i Hvidovre, der kan vi godt selv, og vi er utrolig glade for, at der er så mange, der gerne vil udvikle hovedstade­n og Danmark sammen med os.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark