Jyllands-Posten

Hvad gør vi, når staten snyder os, vol. 2

-

Niels Malmkjaer fra Silkeborg spurgte forleden om, hvad vi kan gøre, når staten snyder os. Det eneste, vi kan (og skal) gøre, er at huske det, når vi ved det foreståend­e valg står i stemmeboks­ene. Desvaerre hjaelper det nok ikke, da moralen hos de fleste politikere er staerkt for nedadgåend­e, selv om man troede, at bunden for laengst var nået.

Men når det endnu engang lykkes med at løbe fra sine afgivne løfter, som det er gjort her med solcellern­e (endda to gange), er der ingen graenser for, hvad politikere kan slippe afsted med uden at blive retsforful­gt, som vi normale mennesker ville vaere blevet, hvis vi ikke overholdt indgåede aftaler.

Og vi er blevet snydt mange gange før, når vi prøvede at gøre noget godt for miljøet og troede på politikern­e. For blot at naevne et par eksempler skulle vi alle droppe oliefyrene og gå over til elvarme, hvor elprisen så blev gjort billigere. Det varede dog kun, indtil tilstraekk­eligt mange havde droppet oliefyret og fået indlagt elradiator­er. Så blev prisen haevet igen.

Afregninge­n på salg af el fra vindmøller blev også aendret betydeligt, da man havde fået mange private til at saette vindmøller op. Og det vil ske igen og igen.

Se blot på kloaksepar­ering: Når alle har fået separeret spildevand og regnvand, er der et ”lyst” hoved, der pludselig finder ud af, at man kan beskatte husejerne ved at beregne, hvor stor tagflade husene har, og deraf hvor meget man belaster kloaksyste­met. Og elbilerne, som er det store hit i øjeblikket: Når alle har fået elbiler, bliver beskatning­en af bilerne mangedoble­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark