Jyllands-Posten

Skaerpet dommerlinj­e frustrerer: Udvisninge­rne sidder løsere

- KENNETH THYGESEN

Man må dårligt nok kigge ondt på en stregspill­er, før man bliver straffet, siger Lasse Svan, der undrer sig over nyt fokus fra dommerne.

Opfør jer nu paent.

Den korte besked til søskendefl­okken på bagsaedet i bilen på vej på vinterferi­e kan genbruges i den danske landsholds­lejr.

Hvis ikke VM-slutrunden skal udmønte sig i hovedryste­n, gestikulat­ioner og rullende øjne, skal danskerne laere at indordne sig under nye retningsli­njer.

Før VM-premieren blev holdet underrette­t om, at dommerne vil slå hårdt ned på ulovlighed­er. Det gaelder eksempelvi­s slag i ansigtet eller skub til spillere, der haenger i luften.

Det skaerpede fokus fra maendene i gult bekymrede allerede assistentt­raener Henrik Kronborg før torsdagens kamp mod Chile. Den bekymring viste sig at vaere velbegrund­et. Nok vandt Danmark knusende stort, men fem gange i løbet af kampen røg en dansker ud i to minutter, og to af gangene spillede Danmark endda med to mand i undertal.

Langt fra alle udvisninge­r var godkendte, lyder det fra Mikkel Hansen.

»Der kommer til at vaere ekstremt mange udvisninge­r, røde kort og jeg ved ikke hvad, hvis dommerne følger den linje. Det er ikke meget, der skal til for at ryge ud,« siger han.

Kampe uden rytme

Mikkel Hansen har ofte i sin karriere oplevet, at der fra dommernes side spilles med »synd«, hvis et hold er bagud med 10-15 mål – at det tabende hold med andre ord får fordelen af tvivlskend­elserne. Det kan landstraen­eren også nikke genkendend­e til.

»Det bliver tit sådan, at dommerne dømmer efter, hvad der står, og ikke hvad der sker. Det er måske meget forståelig­t,« siger Nikolaj Jacobsen.

Den skaeve balance kan Mikkel Hansen nogenlunde leve med, hvis der derimod er fornuft i forhold til antallet af udvisninge­r.

»Det bliver svaert at daekke op, og kampene bliver uden rytme, hvis der konstant er udvisninge­r. Hvis vi bliver vist ud for de mindste ting, bliver VM et spørgsmål om, hvilket hold der formår at vaere mest i overtal,« siger han.

Viceanføre­r Lasse Svan, der lørdag aften runder sin landskamp nummer 200, har svaert ved at forholde sig til reglerne.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark