Jyllands-Posten

Vild uge for ung angriber: Nu skal han imponere i Mexico

Elias Sørensen har bl.a. brugt ugen på at forlaenge sin kontrakt med Premier Leagueklub­ben Newcastle og drage på sin første tur med U21-landsholde­t. Snart kan hans karriere tage endnu en drejning, som landstraen­eren bakker op om.

- JESPER HAUE HANSEN

I virkelighe­den har der laenge vaeret noget bemaerkels­esvaerdigt ved Elias Sørensen.

Også selv om det måske ikke var samtlige 2.299 tilskuere på Silkeborg Stadion, der vidste det under 1. divisionsk­ampen i maj 2016.

Undervejs blev den 16-årige spinkle knaegt skiftet ind for udeholdet HB Køge og blev den yngste debutant i klubbens historien.

Et par måneder senere stod teenageren i England og havde underskrev­et en kontrakt med Premier League-klubben Newcastle United, som han i denne uge forlaenged­e frem til sommeren 2022.

»Det betyder meget. Jeg har arbejdet hårdt for det i tre år,« lød det mandag fra den nu 19-årige angriber.

Den nye kontrakt er dog langtfra det eneste, der har gjort denne uge saerligt bemaerkels­esvaerdig for Elias Sørensen.

Efter 19 mål i denne saeson for Newcastles U23hold er han blevet udtaget til U21-landsholde­t, der fredag drog til Mexico på traeningsl­ejr frem til den 20. januar:

»Først og fremmest scorer han mange mål, og så er man som spiller altid interessan­t. Han har vaeret inde i en god udvikling og har haevet sit niveau, så nu vil vi gerne laere ham bedre at kende,« siger U21-landstraen­eren Niels Frederikse­n.

Inden afgangen til Mexico var det dog taet på at gå galt for den unge mand, der også skal forholde sig til, at han snart kan komme til at skulle traeffe en stor beslutning.

»Den bedste dag i mit liv«

Han havde drømt om lige praecis den aften – »det kan blive den bedste dag i mit liv« – og så var det i stedet ved at ødelaegge en perfekt uge.

Foran 17.000 tilskuere deltog den 19-årige Elias Sørensen i det prestigefy­ldte Tyne-Wear-derby, da aerkerival­erne Sunderland og Newcastle mødtes for første gang i to år.

Eller rettere – Sunderland­s førstehold mod Newcastles reservehol­d, da der nu er to raekker imellem mandskaber­ne, og duellen blev udkaempet i den mindre engelske pokalturne­ring Checkatrad­e Trophy tirsdag aften.

Elias Sørensen deltog i kampen, der endte 4-0 til Sunderland, men som var ved at blive endnu vaerre for danskeren, der undervejs fik et slag på anklen.

Efter et par undersøgel­ser blev han dog meldt klar, og derfor har U21-landstraen­eren mulighed for at vurdere angriberen­s niveau ud fra andet end konkurrenc­en i Premier Leagues reservelig­a:

»Kampene svinger meget i kvalitet, men nogle af dem kan sagtens måle sig med det højeste niveau i Danmark. Samtidig formår de gode spillere altid at tage skridtet

 ?? FOTO: MIKE EGERTON ?? Efter 19 mål i denne saeson for Newcastles U23-hold er Elias Sørensen blevet udtaget til U21-landsholde­ts traeningsl­ejr i Mexico, der varer frem til den 20. januar.
FOTO: MIKE EGERTON Efter 19 mål i denne saeson for Newcastles U23-hold er Elias Sørensen blevet udtaget til U21-landsholde­ts traeningsl­ejr i Mexico, der varer frem til den 20. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark