Jyllands-Posten

U21-LANDSHOLDE­T TIL MEXICO

-

Det danske U21-landshold drager fredag til Mexico på traeningsl­ejr frem til den 20. januar.

Jacob Prytz (Naestved), Oskar Snorre (Lyngby) og Peter Vindahl (FC Nordsjaell­and).

Victor Nelsson (FC Nordsjaell­and), Joel Kabongo (Brøndby), Marco Lund (OB), Mads Døhr Thychosen, Alexander Munksgaard (begge FC Midtjyllan­d), Jonas Bager (Randers), Stefan Gartenmann (Sønderjysk­e), Mads Roerslev (FC København) og Daniel Anyembe (Esbjerg).

Jens Stage (AGF), Oliver Abildgaard, Magnus Christense­n, Rasmus Thellufsen (alle tre AaB), Magnus Kofod (FC Nordsjaell­and), Carlo Holse (FC København), Magnus Mattsson (Silkeborg), Mathias Kristensen (Esbjerg) og Gustav Marcussen (Lyngby).

Nikolai Laursen (Brøndby) og Elias Sørensen (Newcastle). op, når de bliver udfordret, så det bliver interessan­t at se, hvordan han praesterer på U21-landsholde­t,« siger Niels Frederikse­n.

Det er dog ikke den eneste udfordring, der kan vente Elias Sørensen – i hvert fald, hvis det står til hans klub:

»Han har brug for at spille fast hver uge, og det bedste sted for ham er at komme ud på lån et sted, hvor han kan laere af en erfaren angriber,« siger Newcastles reservehol­dstraener, Ben Dawson, til Chronicle Live.

Niels Frederikse­n har ét saerligt håb, hvis det ender med en udlejning af Elias Sørensen:

»Det mest afgørende er, at han kommer til at spille. Jeg vil hellere have, at han ender på et lavere niveau, hvor han spiller fast, end at han sidder på baenken i en bedre raekke. Det er vigtigt, at han får noget førstehold­sfodbold, hvor kampene virkelig gaelder, og det kan han både få i f.eks. den naestbedst­e eller tredjebeds­te engelske raekke,« siger U21landstr­aeneren. Hovedperso­nen har selv erklaeret, at han »rigtig gerne vil udlejes«, selv om han er fast besluttet på at slå igennem for Newcastle United.

»Det er alles drøm at spille inde på det store stadion (Newcastles hjemmebane St. James’ Park med plads til 52.000 tilskuere, red.), og det er det, jeg har sat naesen op efter. Hvis jeg bliver ved at arbejde hårdt og gøre det godt, skal min chance nok komme, tror jeg. Hvor der er vilje, er der vej. Forhåbentl­ig kan jeg få de sidste 20 minutter i en cup-kamp eller sådan noget, og jeg er i hvert fald klar til at gribe chancen, uanset hvornår den kommer,« siger Elias Sørensen til bold.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark