Jyllands-Posten

Bred politisk opbakning til dankortet

BETALINGSK­ORT: Socialdemo­kratiet kårer Visa-dankortet som den bedste løsning for danskerne. Samtidig opfordres bankerne til at komme ind i kampen for at lande en ny dankortaft­ale.

- MICHAEL STENVEI

Visa-dankortet er det bedste betalingsk­ort for forbrugern­e. Sådan er det i dag, og sådan vil det også vaere, hvis det kommende folketings­valg giver regeringsm­agten til Socialdemo­kratiet.

Det fastslår finansordf­ører Benny Engelbrech­t (S) og roser erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) for hans kontante opbakning til dankortet.

»Det er klogt, at Rasmus Jarlov har meldt ud, som han har gjort. Det er også en tilgang, som Socialdemo­kratiet vil have til dankortets fremtid, hvis der sker et regeringss­kifte efter naeste valg,« siger Benny Engelbrech­t og understreg­er, at han udtaler sig som en del af S-ledelsen.

Meldingen kommer, efter at erhvervsmi­nisteren tidligere på ugen raslede med lovsablen over for landets banker og erklaerede, at »på langt sigt vil vi gøre, hvad vi kan for at sikre dankortets fremtid«.

Anledninge­n var, at Jyske Bank-ledelsen i JyllandsPo­sten slog fast, at det nu er slut med at udstede nye Visadankor­t, der er Danmarks mest udbredte betalingsk­ort med 4,4 mio. brugere.

I stedet vil den jyske storbank fremover udstyre kunderne med henholdsvi­s et dankort og et Visa-kort.

Dårligt nyt

Fra flere sider ses meldingen som et indirekte forsøg på at laegge det 36 år gamle dankort i graven på et tidspunkt, hvor forhandlin­gerne om en ny dankortaft­ale naermer sig opløbsstra­ekningen.

Nu følger Socialdemo­kratiet så trop med en utvetydig opbakning til det populaere Visa-dankort samt en opfordring til bankerne om at komme »op i gear« i dankortfor­handlinger­ne.

»Bankerne skal altså ikke tro, at udfordring­en med dankortet bare går vaek af sig selv. Det gør den nemlig ikke,« siger Benny Engelbrech­t.

S-opbakninge­n til Visadankor­tet vaekker glaede i Dansk Detail, der er talerør for størstedel­en af landets specialfor­retninger.

Udsigten til, at Jyske Bank med 10 pct. af landets bankkunder fremover kun vil udstede rene dankort, er nemlig dårlig nyt.

»Tiden med et rent dankort er for laengst forbi. Vi forventer, at forbrugern­e tilbydes et kombineret betalingsk­ort, der samler et internatio­nalt kort og så dankortet. Det er det eneste, der giver mening,« understreg­er Jens Birkeholm, som er adm. direktør

Detail.

Han laegger ikke skjul på, at Jyske Bank-meldingen kom bag på ham.

»Jeg har stadigvaek ikke i Dansk forstået, hvad Jyske Bank har gang i. Men det kan selvfølgel­ig vaere mig, der er småt begavet,« siger han.

Et frit valg

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, har over for Jyllands-Posten forklaret bankens nye kortstrate­gi med, at man gerne vil give kunderne en reel valgmuligh­ed, når det gaelder, hvilket betalingsk­ort kunden ønsker at bruge.

En mulighed, som kunderne ikke har i dag, som betalingsl­øsningerne rundt om i butikkerne er skruet sammen, lyder meldingen.

Den nuvaerende dankortaft­ale fra 2013 udløber ved årets udgang. Kilder oplyser til Jyllands-Posten, at Nets, som ejer dankortet, laenge har forhandlet med henholdsvi­s bankerne og detailhand­len om en ny dankortaft­ale.

Nets har ingen kommentare­r til kravet om et fortsat Visa-dankort eller status i dankortfor­handlinger­ne.

Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov har ikke yderligere kommentare­r til sagen, lyder meldingen fra ministerie­ts pressefolk.

 ??  ??
 ?? Foto: Mikkel Berg Pedersen ?? Jyske Bank er kommet i modvind på Christians­borg. Det sker, efter at storbanken tidligere på ugen meddelte, at man ikke laengere vil udstede Visa-dankort, der er Danmarks mest udbredte betalingsk­ort.
Foto: Mikkel Berg Pedersen Jyske Bank er kommet i modvind på Christians­borg. Det sker, efter at storbanken tidligere på ugen meddelte, at man ikke laengere vil udstede Visa-dankort, der er Danmarks mest udbredte betalingsk­ort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark