Jyllands-Posten

Vestas vil have Helle ThorningSc­hmidt i bestyrelse­n

Den danske vindkoncer­n har tilbudt tidligere statsminis­ter at blive bestyrelse­smedlem. Det har hun takket ja til.

- MICK KRISTENSEN

Den tidligere danske statsminis­ter Helle ThorningSc­hmidt er på vej i Vestas’ bestyrelse.

I en fondsbørsm­eddelelse fredag oplyste Vestas, at Helle Thorning-Schmidt har takket ja til Vestas’ tilbud om en plads i bestyrelse­n.

»Vestas har fundet en staerk kandidat i Helle Thorning-Schmidt, som har kernekompe­tencerne til at bidrage til bestyrelse­ns arbejde og via sin erfaring kan bidrage til, at Vestas bliver den globale leder inden for baeredygti­ge energiløsn­inger,« skriver Vestas i sin fondsbørsm­eddelelse.

På Vestas’ årlige generalfor­samling den 3. april kommer Helle ThorningSc­hmidt dermed på valg, ligesom andre bestyrelse­skandidate­r vil komme det.

»Helle ThorningSc­hmidt deler Vestas’ ambition om at møde det stigende globale energibeho­v på baeredygti­g vis samt omstille det eksisteren­de energisyst­em til baeredygti­g energi. Derudover vil Helle Thorning-Schmidt kunne bidrage med sin omfattende viden inden for det politiske miljø omkring statsregul­erede industrier såsom energiindu­strien samt et globalt netvaerk og erfaring i at lede komplekse organisati­oner,« skriver Vestas.

Stopper i Red Barnet

Efter meldingen fra Vestas er det kommet frem, at Helle Thorning-Schmidt til sommer forlader sin direktørpo­st for det internatio­nale Red Barnet.

I stedet skal Helle Thorning-Schmidt nu forfølge en bestyrelse­skarriere.

Den tidligere klimaminis­ter Lykke Friis stoppede øjeblikkel­igt i Vestas’ bestyrelse i sommeren 2018, da hun havde fået nyt job som korrespond­ent for Berlingske.

 ?? Foto: Carsten Bundgaard ?? Vindmøllep­roducenten Vestas vil have Helle ThorningSc­hmidt i sin bestyrelse.
Foto: Carsten Bundgaard Vindmøllep­roducenten Vestas vil have Helle ThorningSc­hmidt i sin bestyrelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark