Jyllands-Posten

Fire bejlere tilbage: Vil betale 20 mia. kr. for Ørsteds elnet

ENERGI: Fire køberkonso­rtier står klar til at betale mere end 2,5 mia. euro – eller i omegnen af 20 mia. kr. – for Ørsteds elnet i hovedstade­n.

- KASPER BRØNDGAARD

Politikern­es frygt for, at Goldman Sachs eller udenlandsk­e kapitalfon­de overtager Ørsteds elnet i hovedstade­n, ser ud til at vaere ubegrundet.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r er fire køberkonso­rtier med i slutspille­t om Ørsteds distributi­onsforretn­ing i hovedstade­n, kaldet Radius.

Og byderne, der ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r er villige til at betale i omegnen af 20 mia. kr. for forretning­en, består af danske og canadiske pensionska­sser samt energisels­kaber.

Som Jyllands-Posten skrev i sidste uge, er to danske konsortier gået videre fra den første budrunde, som blev afsluttet inden jul.

Forsynings­selskabet SeasNve, der ejer naesten 10 pct. af Ørsted, er gået videre sammen med ATP.

Derudover er det canadiske pensionsse­lskab fra Ontario, Omers, videre sammen med danske PKA.

Børsnotere­de italienere

Desuden er det italienske energisels­kab Enel stadig blandt køberfelte­t.

Som Jyllands-Posten kunne afsløre inden jul, var de børsnotere­de italienere – der har en markedsvae­rdi på knap 400 mia. kr. – stemplet ind i kampen om at købe Radius.

Og deres første bud har altså vaeret højt nok til, at de slap gennem nåleøjet og nu har fået adgang til Radius’ inderste hemmelighe­der via den såkaldte due dilligence­proces, som danner grundlag for bydernes endelige bud.

Det fortaeller en kilde med dyb indsigt i processen.

Den fjerde og sidste bejler til Ørsteds elnet er den canadiske pensionska­sse Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ).

Den forsøger, ligesom italienske Enel, at få danske investorer med om bord, erfarer Jyllands-Posten.

Salgsproce­ssen ventes at vaere afsluttet slut februar/ start marts, hvilket ifølge bookmakere­n Danske Spil formentlig er inden et valg til Folketinge­t skydes i gang.

Dermed kan salget af Radius vaere afsluttet laenge inden deadline ved udgangen af 2. kvartal, og altså før det risikerer at blive et stort emne i valget.

 ?? Foto: Uffe Wang/Ritzau Scanpix ?? Ørsted – det tidligere Dong – besluttede i sommer at saette sin elforsynin­gsenhed, Radius Elnet, til salg. Selskabet står bag distributi­on af el til omkring 1 mio. kunder i København, Nordsjaell­and og Roskilde-egnen. Salget skal gennemføre­s i første halvdel af 2019.
Foto: Uffe Wang/Ritzau Scanpix Ørsted – det tidligere Dong – besluttede i sommer at saette sin elforsynin­gsenhed, Radius Elnet, til salg. Selskabet står bag distributi­on af el til omkring 1 mio. kunder i København, Nordsjaell­and og Roskilde-egnen. Salget skal gennemføre­s i første halvdel af 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark