Jyllands-Posten

Danske Bank ventes at blive sigtet i Frankrig

Danske Bank efterforsk­es af Frankrig for overtraede­lse af landets hvidvaskre­gler.

- MICK KRISTENSEN

Danske Bank forventes at blive sigtet af en fransk undersøgel­sesdommer for overtraede­lse af landets hvidvaskre­gler.

Det oplyste Danske Bank fredag i en pressemedd­elelse.

»I januar 2019 modtog Danske Bank et brev fra en undersøgel­sesdommer ved den franske domstol Tribunal de Grande Instance de Paris, hvori banken blev indkaldt til afhøring relateret til den igangvaere­nde efterforsk­ning af organisere­t hvidvask af penge hidrørende fra skatteundd­ragelse, og hvori det er anført, at dommeren forventer at rejse sigtelse mod banken,« skriver Danske Bank i meddelelse­n.

I oktober 2017 blev Danske Bank sigtet for overtraede­lse af de franske hvidvaskre­gler. Uddrag af pressemedd­elelse fra Danske Bank Nogle måneder senere blev sigtelsen aendret til, at Danske Bank i stedet var ”assisteret vidne” i sagen.

Men nu ventes den juridiske status for Danske Bank altså igen at aendre sig i sagen.

Sagens omfang er udvidet

»Danske Bank kan således igen blive sigtet i sagen i stedet for at vaere et ”assisteret vidne”. Brevet anfører ligeledes, at omfanget af sagen er udvidet til at omfatte transaktio­ner for et samlet beløb på omkring 28 mio. euro i årene 2007 til 2014,« skriver banken i sin meddelelse.

Meddelelse­n fra Danske Bank kommer, efter hvidvaskja­egeren Bill Browner torsdag beskyldte Danske Bank for at lyve i den franske hvidvasksa­g. Han mente, at det stod klart, at Danske Bank skulle efterforsk­es som sigtet og ikke vidne.

Danske Bank lover at oplyse, hvis den juridiske status officielt aendres, men har derudover ingen yderligere kommentare­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark