Jyllands-Posten

SEMLER GRUPPEN

-

Semler Gruppen er landets største bilkoncern og har agenturet på maerkerne VolksWagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche, Lotus, Bentley, Lamborghin­i og Ducati i Danmark.

Derudover har koncernen også et agentur i Estland samt et vaeld af andre forretning­sområder heriblandt ejendomme, landbrugsm­askiner og services.

Semler Gruppen har siden 2010 vaeret en overbygnin­g på rygraden i koncernen, Skandinavi­sk Motor Co., der står for importen og salget af bilmaerker­ne og blev etableret helt tilbage i 1917.

Koncernen varetager selv omkring 35 pct. af forhandler­ne fra sit hovedsaede i Brøndby, mens de øvrige 65 pct. er franchiset­agere.

Den digitale udvikling har foreløbig betydet, at antallet af besøg forud for et bilkøb hos forhandler­ne er faldet fra 3 til 1,5. faellesska­b med Volkswagen kigger ind på grønsvaere­n for at finde ud af, hvordan vi ønsker at bygge holdet op og angribe markedet,« fortaeller Ulrik Drejsig.

Digitalt gearskifte

Det digitale gearskifte kan sagtens maerkes her i Aarhus, hvor salgsrådgi­ver Morten Kjeldsen i mørk sweater med VW-logoet på brystet lige når at briefe sin adm. direktør mellem to saet besøgende. Han fortaeller, at den indadvendt­e del af forandring­erne har gjort mange ting nemmere i dagligdage­n og skal resultere i mere tid til kunderne og en mindre fejlmargin hos saelgerne.

»Vi sørger virkelig for, at det fungerer, når kunderne kører herfra. At appen er installere­t, så de ved, hvad den kan bruges til. Det er vigtigt, at folk ikke selv skal bøvle med den slags. Ellers dør det,« siger Morten Kjeldsen om den gratis app, Semler lancerede sidste år og foreløbig har fået 80.000 kunder til at downloade.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark