Jyllands-Posten

Renten dykkede på dag med få nøgletal

-

Renten på den toneangive­nde 10-årige danske statsoblig­ation faldt fredag omkring 2 basispoint til 0,15 pct. Det er stort set på linje med renteudvik­lingen blandt statspapir­er med tilsvarend­e løbetid i både Frankrig og Tyskland.

Fredagens lukkenivea­u var 4 basispoint lavere, end da de danske handlere sidst gik på weekend. Rentenivea­uet var i løbet af handelsdag­en nede at flirte med det laveste lukkenivea­u hidtil for statspapir­et. Det lyder på 0,14 pct. og blev nået i den første uge af i år, hvor skuffende kinesiske inflations­tal og budgetkris­en i USA sendte investorer­ne mod sikker havn-investerin­ger.

Der var fredag ikke mange input i kalenderen, som investorer­ne kunne skele til. Stort set eneste punkt var tal for kerneinfla­tionen i USA i december. Den endte – helt som ventet – med at vise en stigningst­akt på 2,2 pct. på årsbasis. Forbrugerp­riserne steg 1,9 pct. i julemånede­n, hvilket også var som ventet. Det giver dog den amerikansk­e centralban­k mulighed for at vaere afventende med at haeve renten.

»Der er ikke tegn på, at inflatione­n er på vej til at eksplodere mellem haenderne på Fed-direktører­ne. Fed-direktører­ne vil dog ikke tøve med at stramme renten, hvis inflatione­n accelerere­r kraftig,« skrev makroanaly­tiker Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark